‘iPhone 6 krijgt ingebouwde stylus met barcode-scanner’
Wouter Nijsen

De iPhone 6 zou mogelijk over een ingebouwde stylus beschikken. Dat meldt de Engelse tabloid The Sun op basis van nieuwe patenten die door Apple zijn ingediend. In deze patenten zou de stylus als accessoire worden beschreven en als mini-scanner voor barcode’s gebruikt kunnen worden.

Neem het gerucht vooral met een flinke korrel zout, want The Sun staat niet bekend om zijn technologienieuws en heeft de reputatie om niet altijd even betrouwbaar te zijn. The Sun wordt daarom in het Verenigd Koninkrijk met roddelbladen vergeleken.

iPhone 6 met stylus

Het gerucht lijkt zeer onwaarschijnlijk, want een stylus in combinatie met een 4,5 inch-scherm ligt absoluut niet voor de hand. Daarnaast heeft Apple nog geen officiële stylus voor één van zijn producten uitgebracht. Het is mogelijk dat de ingediende patenten een stylus betreffen die voor de nieuwe generatie iPads is ontwikkeld, maar de kans is ook groot dat Apple gewoon patenten indient om zich te oriënteren wat precies de mogelijkheden van een stylus zijn – en daarmee dus niet direct het accessoire bij een apparaat levert.

Apple heeft daarbij al eerder patenten voor een stylus-achtig apparaat ingediend.

De stylus zou naast een pen voor je smartphone of tablet ook als mini-scanner voor barcode’s fungeren en via gebaren voor een nieuwe toestelbeveiliging kunnen zorgen. Een stylus wordt op dit moment bij enkele Android-smartphones als de Samsung Galaxy Note II geleverd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.