‘iPhone 6 krijgt een nieuwe trilfunctie in het scherm’

Er komt een nieuwe tril-technologie in de iPhone 6 van Apple, melden Chinese bronnen. Hiermee moet het mogelijk worden om subtiele vibraties te voelen op verschillende delen van het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nieuwe iPhone 6 trilfunctie

iphone 6 renders 1Apple introduceert een volledig nieuwe haptische feedback-technologie in het nieuwe vlaggenschip, claimt althans de Chinese smartphone-website Laoyaoba op basis van anonieme bronnen. Met de nieuwe trilfunctie is het voor gebruikers mogelijk om trillingen te voelen op verschillende plaatsen van het scherm. Zo kun je in een app op een knopje drukken en dankzij de trilling het gevoel krijgen dat je iets indrukt. Als je naast het knopje drukt, gebeurt er niets.

Volgens dezelfde bronnen is de nieuwe trillingsmotor twee tot drie keer zo duur als die van de iPhone 5S, die 60 dollarcent kost. Sinds een patentaanvraag in 2009 heeft Apple al interesse in haptische technologie, maar tot nu toe werd er niets mee gedaan.

iPhone bestelling van 68 miljoen stuks

De iPhone 6 komt waarschijnlijk deze herfst uit. De Taiwanese Business Weekly meldt dat Apple een enorme order heeft geplaatst bij leveranciers om de vraag bij release aan te kunnen. Het zou een bestelling betreffen van maar liefst 68 miljoen toestellen, dubbel zo veel als bij de lancering van de iPhone 5 in 2012.

Waarschijnlijk verschijnt de nieuwe iPhone in twee formaten, wordt het toestel dunner dan zijn voorgangers met afgeronde schermranden en wordt het voorzien van een nieuwe A8 processor. Ook wordt naar verluidt de camera van een upgrade voorzien.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.