iPhone 6 bezitters klagen over krassen op het scherm

26 november 2014, 9:54
1 min leestijd
iPhone 6 bezitters klagen over krassen op het scherm

Het scherm van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus krast blijkbaar wel heel snel. Tenminste, als je de gebruikers mag geloven. Het regent klachten op het Apple Support Forum.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 krassen

De eerste klachten kwamen op 23 september binnen, vier dagen nadat de eerste iPhone 6 werd verkocht. Het begon met de klacht van gebruiker jake.underwood26, die zei dat zijn iPhone 6 Plus zichtbare krasjes had bij de hoeken van het scherm, nadat hij er ‘extreem’ voorzichtig mee om was gegaan. De laatste tijd is het aantal klachten alleen maar gegroeid. De pagina waar de klachten worden verzameld, is inmiddels al ruim 110 duizend keer bekeken en telt meer dan 700 reacties.

Veel gebruikers hebben last van krassen op het scherm en zeggen dat eerdere generaties daar veel minder last van hadden. Wat Apple precies gebruikt voor het scherm is nooit officieel bekend gemaakt.

iPhone 6 Plus crashes

Nieuw scherm

Dat het scherm gemakkelijker krast, kan komen omdat Apple voor het eerst afgrond glas heeft gebruikt. Hierdoor wordt het scherm niet beschermd als je hem daarop weglegt. Bij de iPhone 5S werd het glas nog wel beschermd. Ook loopt het scherm over in de aluminium zij- en achterkant, wat er misschien iets mee te maken kan hebben.

Apple heeft niet officieel op de klachten gereageerd. Sommige gebruikers op het forum hebben hun toestel wel meegenomen naar een Apple Store voor reparatie. Niet iedereen kreeg echter dezelfde service. Ben je echt bang voor krassen, dan is een hoesje of extra beschermlaagje voor je iPhone 6 of iPhone 6 Plus misschien een oplossing.

Heb je ook krassen op het scherm van je nieuwe toestel? Laat het hieronder in de comments weten.

Lees meer iPhone 6 nieuws

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu