Kieswijzer voor twijfelaars: neem je de iPhone 6 of iPhone 6 Plus?

Rutger Otto
25 september 2014, 19:02
5 min leestijd
Kieswijzer voor twijfelaars: neem je de iPhone 6 of iPhone 6 Plus?

Speciaal voor degenen die niet kunnen kiezen tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus hebben we een kieswijzer gemaakt. Deze tips helpen je om de juiste keuze te maken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 kiezen: hier moet je op letten

Je bent toe aan een nieuwe iPhone, maar je weet niet welke je moet kiezen. De grote iPhone 6 Plus of toch de meer reguliere iPhone 6? Met behulp van onderstaande tips kun je zelf bepalen voor welk toestel je het beste kunt gaan. Onder elke categorie staan twee opties voor de verschillende modellen. Kies steeds de optie die het beste bij je past en vergelijk aan het einde hoeveel keer je iPhone 6 als advies hebt gekregen, en hoe vaak iPhone 6 Plus. Beslis voor jezelf wat het zwaarst weegt, zodat een iPhone 6 kiezen een peuleschil wordt.

Video

iPhone 6 kiezen
 • Ik kijk graag en veel filmpjes op mijn iPhone
  Ben je verslingerd aan Netflix of heb je enorm veel abonnementen op YouTube-kanalen en wil je alle video’s op je iPhone kijken, dan doe je dat natuurlijk op het grootste scherm beschikbaar. Zeker als je films en series kijkt op je telefoon is het zonde als je dat op een klein scherm doet. Advies: iPhone 6 Plus.
 • Ik kijk af en toe een YouTube-fragment op mijn iPhone
  Kijk je liever filmpjes op je tablet of op tv, dan heb je daar niet per se een groot scherm voor nodig op je smartphone. Af en toe een filmpje op YouTube kijken kan ook best op een 4,7-inch scherm. Advies: iPhone 6.

Camera

iphone 6 kiezen
 • Ik wil veel en professioneel ogende foto’s maken
  Vooropgesteld: beide iPhone camera’s zijn goed. Maar die van de iPhone 6 Plus is net iets beter. Dat komt omdat de camera een extra functie heeft: optische beeldstabilisatie. Dit zorgt ervoor dat de lens jouw beweging compenseert. Foto’s zullen scherper zijn en minder beweging tonen in de resultaten. Daarnaast werkt optische beeldstabilisatie met een klein voordeel in minder verlichte omgevingen. Advies: iPhone 6 Plus.
 • Ik ben een ‘casual’ fotograaf en schiet regelmatig kiekjes
  Niet alleen de iPhone 6 Plus heeft een goede camera, ook met die van de iPhone 6 kun je over het algemeen mooiere foto’s maken dan concurrerende telefoons. Omdat de iPhone 6 geen optische beeldstabilisatie heeft, kan het voorkomen dat er iets meer beweging in je foto’s zit, maar dat moet voor selfies en gezelligheidsplaatjes echt niets uitmaken. Voor de ‘casual’ fotograaf is het advies dan ook: iPhone 6.

Bediening

iphone 6 kiezen
 • Ik wil mijn iPhone met één hand kunnen bedienen
  Wil je een iPhone die fatsoenlijk in je broekzak past en die je met één hand kunt vasthouden en bedienen? Vind je phablets maar niets? Dan is de keuze simpel: iPhone 6.
 • Ik heb mijn iPhone altijd met beide handen vast
  Vond jij oude iPhones te klein (misschien was dat zelfs de reden dat je er nooit één kocht) en bedien je jouw smartphone toch altijd al het liefst met twee handen, dan is het duidelijk voor welke versie jij moet gaan: iPhone 6 Plus.

Productiviteit

iphone 6 kiezen
 • Ik wil goed kunnen werken op mijn iPhone
  Gebruik je je iPhone ook in de trein om mail te sturen, je agenda op orde te brengen en andere werkzaamheden van kantoor? Dan is dat gemakkelijker te doen met een grote iPhone. De iPhone 6 Plus heeft een handige functie: draai het toestel horizontaal om nog beter overzicht te krijgen in productiviteits-apps, net als op de iPad. Een groot scherm werkt nu eenmaal lekkerder dan een klein scherm. Advies: iPhone 6 Plus.
 • Ik hoef niet veel werk te doen met mijn iPhone
  Gebruik jij je iPhone puur als communicatief apparaat en af en toe voor een spelletje, dan heb je niet per se meer overzicht voor productiviteit nodig. Advies: iPhone 6.

Batterij

iphone 6 kiezen
 • Mijn iPhone batterij moet lang meegaan
  De batterij is altijd een zorgenkindje van de iPhone. Samsung drijft zelfs de spot met Apple en noemt gebruikers ‘wall-huggers’ omdat ze altijd bij het stopcontact zitten. Maar de iPhone 6 Plus heeft een monster-accu aan boord van 2915 mAh. Daarmee moet het toestel natuurlijk een groot scherm mee voeden, maar hij gaat van de twee nieuwe iPhones het langst mee. Advies: iPhone 6 Plus.
 • Ik vind het geen probleem mijn iPhone elke dag op te laden
  Het maakt jou niet uit dat je elke avond voor het slapengaan je iPhone in het stopcontact moet steken. Zo gaat dat nu eenmaal met smartphones. De iPhone 6 heeft een accu van 1810 mAh aan boord en gaat een dag mee. Vind je dat prima, dan is het advies: iPhone 6.

Prijs

iphone 6 kiezen
 • Ik wil graag een nieuwe iPhone, zo goedkoop mogelijk
  Een iPhone is per definitie duur, maar beide modellen verschillen steeds honderd euro in prijs. Voor 699 euro heb je een iPhone 6 met 16GB. De prijs voor een model met 64GB ligt op 799 euro en voor 128GB op 899 euro. De goedkoopste variant van de twee nieuwe iPhones is kortom: de iPhone 6.
 • Ik betaal graag wat extra voor een groter scherm
  Het grotere scherm van de iPhone 6 Plus kost natuurlijk wat extra. Per opslagmodel betaal je honderd euro extra. Het goedkoopste model van de iPhone 6 Plus (met 16GB) kost 799 euro. De 64GB versie kost 899 euro en voor de 128GB variant ben je 999 euro kwijt. Ben je bereid wat meer uit te geven, dan kun je gaan voor de iPhone 6 Plus

Beschikbaarheid

iphone 6 kiezen
 • Ik wil zo snel mogelijk een iPhone 6
  Beide modellen van de iPhone 6 zijn erg gewild, maar van de kleinste zijn het meeste gemaakt. De beschikbaarheid daarvan is dus ook gewoon beter. Wil je snel een nieuwe iPhone, dan maak je het meest kans op de bemachtiging van een iPhone 6.
 • Ik kan nog wel even wachten op een nieuwe iPhone
  Hoef je niet per se meteen een nieuwe iPhone, dan kun je de beschikbaarheid nog even aankijken. De 5,5-inch variant is schaars goed momenteel, maar over een tijdje, na de eerste verkoopsgolf, loopt de productie en levering weer op en kun je ook gaan voor een iPhone 6 Plus.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Check ook onze iPhone 6 review en de vergelijker voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus, zodat je nooit te veel betaalt voor je nieuwe iPhone!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 6
iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's