De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone 6 onthulling: dit zijn onze 6 verwachtingen

Wouter Nijsen
8 september 2014, 13:13
5 min leestijd
iPhone 6 onthulling: dit zijn onze 6 verwachtingen

Morgen om 19.00 uur Nederlandse tijd vindt de iPhone 6 introductie plaats; een evenement waar Apple-fans van over de hele wereld al maanden naar uitkijken. Wat mag je van de nieuwe iPhone verwachten? Wij zetten onze 6 verwachtingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. Twee varianten: iPhone 6 en 6 Plus

iPhone 6 introductie

Het zal niet als een verrassing komen wanneer er morgen twee varianten van de iPhone 6 worden gepresenteerd. Apple weet namelijk al een tijd dat haar klanten op een grotere iPhone zitten te wachten. Daarom komen er waarschijnlijk niet één maar twee nieuwe iPhones: de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Eerstgenoemde krijgt naar verwachting een 4,7 inch scherm en de 6 Plus krijgt een groter display van 5,5 inch.

We verwachten dat door dit verschil in schermgrootte ook de resoluties van elkaar zullen verschillen, dit om een Retina-verhouding te kunnen garanderen. Het beeld van de iPhone 6 heeft naar verluidt een resolutie 1600 bij 900 pixels en het scherm van de 6 Plus zal een verhouding van 2208 bij 1242 pixels hebben. Sinds de introductie van de iPhone 4 heeft Apple altijd zijn toestellen voorzien van een Retina-scherm en het lijkt ons onwaarschijnlijk dat hiervan wordt afgeweken voor de iPhone 6

Ook het vermelden waard is het nieuws dat vanochtend naar buiten kwam over een nieuwe landschapsmodus voor de iPhone 6 Plus. Het scherm van het grotere model is volgens 9to5Mac groot genoeg om panelen naast elkaar te tonen. Dit moet op eenzelfde manier gebeuren als bij de iPad, die in landschapsmodus meerdere schermen naast elkaar kan weergeven. Hierdoor wordt meer informatie op een overzichtelijke manier getoond.

2. Verbeterde specificaties

iphone 6 introductie

Bij elke nieuwe iPhone hoort een scala aan nieuwe specificaties. We verwachten dat beide versies van de iPhone 6 op dit gebied een grondige update krijgen. Allereerst zal er een nieuwe A8-processor aan boord zijn, die moet zorgen dat het toestel nog sneller taken kan uitvoeren. Daarnaast zal de iPhone 6 hoogstwaarschijnlijk ook voorzien zijn van een nieuwe grafische chip. De vernieuwde gpu zorgt er wellicht voor dat de mobiele games de grafische pracht van consoles als de Xbox 360 en PS3 benaderen.

Waarschijnlijk gaat Apple morgen ook voor het eerst een iPhone met 128GB opslag presenteren. Bij eerdere generaties van de iPhone hadden enkel de keuze uit 8GB, 16GB, 32GB en 64GB voor de opslag van apps, foto’s, muziek en meer. Voor grootgebruikers is een iPhone 6 met meer opslag echter wenselijk.

Tot slot wordt de batterij van de nieuwe iPhones hoogstwaarschijnlijk vernieuwd. Een recente video toont een 2915 mAh-batterij die in de iPhone 6 Plus geïmplementeerd zou worden. Dit is een fors verschil met de batterij van het 4,7 inch-model, dat waarschijnlijk voorzien wordt van een 1810 mAh-accu. Het is nog maar de vraag hoeveel beter de batterijduur wordt, aangezien de accu’s natuurlijk grotere schermen van stroom moeten voorzien.

Lees meer over de iPhone 6 specificaties en de camera, die waarschijnlijk wordt verbeterd.

3. Implementatie van NFC

iphone 6 betaalplatform

De implementatie van nfc (near field communication) is een vernieuwing die we morgen verwachten te zien. Nfc maakt het voor gebruikers mogelijk om met hun telefoon contactloos te betalen. Deze feature is al op een aantal high-end Android toestellen te vinden en we denken dat ook Apple overstag is gegaan. Touch ID, de vingerafdrukscanner die gelijktijdig met de iPhone 5S geïntroduceerd werd, moet hierin een grote rol in gaan spelen. De scanner zal ook op de iPhone 6 te vinden zijn.

Door middel van het scannen van je vingerafdruk moet het betalingsproces snel en veilig verlopen. Naar verluidt werken grote partijen als Visa, American Express en MasterCard al met Apple samen om een goede ondersteuning van nfc te bieden. Voor verdere details over deze vernieuwing moeten we nog tot morgenavond wachten.

4. Een nieuw design

Er zijn de afgelopen weken veel foto’s en video’s opgedoken die het vermeende nieuwe design van de iPhone 6 tonen. Veel van deze beelden tonen specifieke eigenschappen en specificaties van de aankomende iPhone. Onderstaande video dook vorige week op en vergelijkt het uiterlijk van de iPhone 6 met die van de 5s.

Exclusive: настоящий iPhone 6

We verwachten dat de iPhone 6 weer iets dunner wordt, een aluminium behuizing krijgt en veel dunnere randen rondom het scherm. De schermen van de huidige iPhones zijn voorzien van het sterke Gorilla Glass, maar naar verwachting wordt dit bij de nieuwe iPhone vervangen door saffierglas. Saffier vinden we nu al terug in bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S, maar het glas moet ook andere delen van de iPhone 6 kraswerend maken. Saffierglas is enorm sterk en bestand tegen stoten en ander geweld, maar ook aanzienlijk duurder en moeilijker te fabriceren. Daarom is het allerminst zeker of Apple het nieuwe type glas nu al implementeert.

5. Reserveren vanaf 19 september

iPhone 6 introductie

Vorige week hebben anonieme bronnen uit de telecomwereld aan iPhoned laten weten dat de iPhone 6 waarschijnlijk vanaf 19 september te reserveren zal zijn. We verwachten dan ook dat het toestel al snel na de onthulling te pre-orderen is. De uiteindelijke release in Nederland en België vind waarschijnlijk eind deze maand of begin oktober plaats, maar als je het toestel snel in huis wilt hebben, is het zaak om direct een reservering te plaatsen.

De adviesprijs van de iPhone 6 schatten we op circa 700 euro. Hoewel geruchten gaan dat het nieuwe Apple-toestel duurder wordt, verwachten we niet dat de prijs enorm gaat toenemen. De grotere iPhone 6 Plus en het 128GB-model krijgen waarschijnlijk wel een fiks prijskaartje.

6. Maken we kennis met de iWatch?

iwatch presentatie

Wat tot slot zeker niet onvermeld mag blijven is natuurlijk de iWatch. Morgenavond zal voor het overgrote gedeelte in het teken van de iPhone 6 en 6 Plus staan, maar stiekem denken we dat de smartwatch toch nog zijn opwachting maakt. Wellicht bewaren Tim Cook en de zijnen de presentatie van de iWatch tot het ‘One more thing’-moment, helemaal aan het einde van het event. Daarna moeten we waarschijnlijk tot begin 2015 wachten voordat we zelf met het apparaat aan de slag kunnen.

Wil je niks van de onthulling missen? Check dan de iPhone 6 livestream!

Wat zijn jouw verwachtingen van de iPhone 6 introductie? Laat het ons weten in een reactie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu