‘Touchscreen iPhone 6 mogelijk preciezer dankzij infraroodsensor’

Wouter Nijsen
4 april 2014, 15:52
1 min leestijd
‘Touchscreen iPhone 6 mogelijk preciezer dankzij infraroodsensor’

Het ziet ernaar uit dat het touchscreen van de iPhone 6 wordt verbeterd. In een patentaanvraag blijkt dat Apple een meer drukgevoelig touchscreen overweegt voor één van zijn toestellen. Gezien de aanvraag alweer twee jaar oud is, bestaat er een kans dat de verbeteringen in de iPhone 6 worden doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6 infraroodsensor

Het model in de patentaanvraag heeft bovendien veel weg van eerdere schetsen en tekeningen van het aankomende toptoestel. In het document, dat in handen kwam van AppleInsider, worden er speciale infraroodsensoren afgebeeld die kunnen meten hoe hard je op het scherm drukt. Dat biedt voor Apple en app-ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden.

Daarbij kun je denken aan games die veel gebruik maken van het touchscreen. Of aan bepaalde tekstverwerkers waarbij je met een stevige druk op het scherm de tekst dikgedrukt kunt maken. Voor deze technologie zou Apple infraroodlicht met een capacitief touchscreen combineren. Hiermee worden aanrakingen nauwkeuriger geregistreerd en kan druk worden gedetecteerd.

iPhone 6 infraroodsensor in nieuw scherm?

iphone 6 infraroodsensor

Eerder meldde Reuters al dat zowel de kleine als de grote iPhone 6 uitgerust worden met een in-cell touchscreen, een techniek waarmee het aanraakgevoelige paneel nog platter kan worden uitgevoerd. Mogelijk hangt die techniek samen met de infraroodsensor.

Aan de modeltekeningen is te zien dat de sensoren zich aan de zijkanten van het iPhone-scherm bevinden. Het display oogt anders dan bij eerdere iPhones, maar waarschijnlijk komt dat door de vermoedelijke vergroting van het scherm. Apple zou zowel een 4,7 inch als een 5,5 inch iPhone 6 in de planning hebben staan.

Drukgevoelig scherm nog onzeker

Of Apple een drukgevoelig scherm gaat inzetten, is nog afwachten. Een patentaanvraag houdt niet per se in dat Apple er ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu