‘4,7 inch iPhone 6 verschijnt in juli, grotere versie pas in september’

De verwachting is dat de grote iPhone 6 later op de markt verschijnt dan de ‘normale’ versie, zo schrijft althans de Taiwan’s Industrial and Commercial Times. Volgens bronnen is Apple van plan om de 5,5-inch iPhone 6 in september uit te brengen, iets later dan de 4,7 inch-variant die naar verluidt in juli verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iphone 6 in juliPersbureau Reuters meldde eerder al dat de grote iPhone 6 met enkele maanden werd uitgesteld vanwege mogelijke productieproblemen. De Taiwainese krant bevestigt dat de grotere versie later op de markt komt, maar stelt dat het uitstel maar één maand bedraagt.

De berichten over hoe lang het toestel is uitgesteld, lopen uiteen. Wel meldden verschillende bronnen dat de twee versies niet gelijktijdig op de markt zullen verschijnen, waardoor het goed mogelijk is dat dat ook gaat gebeuren. Apple liet tijdens de rechtszaak met Samsung al doorschemeren dat het een grote iPhone in de toekomst zou willen maken.

Grote iPhone 6 uitgesteld door in-cell

iphone 6 infraroodsensorVolgens Reuters wordt het aankomende toptoestel van Apple uitgerust met een in-cell touchscreen, een techniek waarmee het aanraakgevoelige paneel nog platter kan worden uitgevoerd. Deze techniek zou voor de grote iPhone 6 veel tijd in beslag nemen, waardoor Apple de beoogde release vermoedelijk noodgedwongen zou hebben vertraagd.

De geruchten met betrekking tot de iPhone 6 blijven dagelijks binnenstromen. Zo zou het toestel uitgerust worden met saffierglas, de krasbestendige beschermlaag die Gorilla Glass van Corning zou moeten vervangen. Voor de productie van het glas zou Apple een speciale, Amerikaanse saffierfabriek in Arizona geopend hebben.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.