‘iPhone 6 wordt voorzien van 4,8 inch-scherm, A8-cpu en iOS 7.2’

Gijs Ettes
4 februari 2014, 10:01
1 min leestijd
‘iPhone 6 wordt voorzien van 4,8 inch-scherm, A8-cpu en iOS 7.2’

Volgens marktanalisten van KDB Daewoo Securities, een Zuid-Koreaanse effectenhandelaar, wordt de iPhone 6 voorzien van een 4,8 inch-scherm, A8-processor en iOS 7.2. Het bedrijf noemt de schermafmeting als grootste vernieuwing bij het aankomende Apple-toestel.

Lees verder na de advertentie.

KDB Daewoo Securities verwacht verder dat de iPhone 6 in twee varianten komt met een 4,8 inch-scherm en een 5,5 inch-scherm. Die verwachting komt overeen met eerdere berichtgeving met betrekking tot het display van de iPhone 6. De grootste iPhone heeft mogelijk het formaat van een phablet; een tussenvorm tussen de reguliere iPhone en de iPad en iPad Mini.

iPhone 6 opgeladen door zonnecellen?

iPhone 6 iOS 7.2

Naast een 4,8 inch-scherm, een A8-cpu en iOS 7.2 is de iPhone 6 mogelijk ook voorzien van een laag met zonnecellen onder het scherm die de accu van het toestel kunnen opladen. Apple bezit patenten voor het direct opladen van elektronische apparaten middels zonnecellen en heeft daarnaast aangegeven dat het in 2014 flink investeert in moderne lasertechnologie.

Ook weet het bedrijf hoe het een dunne laag met zonnecellen kan laten samenwerken met een bovenliggende laag van stevig saffierglas. Nauwkeurige lasers branden hierin kanalen die het noodzakelijke licht doorlaten. Verder interessant is dat het display mogelijk onderscheid kan maken tussen harde en zachte tikken.

De iPhone 6 beschikt verder wellicht over nfc om gemakkelijk digitaal te betalen en snel wifi- of bluetooth-verbindingen te leggen. Tot slot is de camera-app waarschijnlijk verbeterd en wordt het duurste model mogelijk voorzien van 128GB aan opslagruimte; dubbel zoveel als de huidige iPhone 5S.

→ Lees meer over het aankomende Apple-toestel op de iPhone 6-overzichtspagina.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 6
iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's