Dit is de reden waarom de iPhone 6 geen saffierglas heeft

Gijs Ettes
20 november 2014, 10:30
2 min leestijd
Dit is de reden waarom de iPhone 6 geen saffierglas heeft

De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de iPhone 6, iPhone 6 Plus en saffierglas. Lang gingen geruchten dat de nieuwe iPhones voorzien zouden worden van een laag van dit krasbestendige glas, maar uiteindelijk bleef het toch bij ‘gewoon’ gehard glas.

Lees verder na de advertentie.

Leverancier geeft niet thuis

iPhone 6 geen saffierglas

Uit gelekte interne documenten blijkt dat de nieuwe iPhones wel degelijk voorzien hadden moeten worden van saffierglas, dat nog beter bestand is tegen krassen en beschadigingen. De reden dat dit uiteindelijk niet is gebeurd, is omdat leverancier GT Advanced Tech blokken saffier leverde waarvan de helft kapot bleek te zijn. Uiteindelijk zou Apple slechts tien procent van het beloofde saffierglas hebben ontvangen, natuurlijk veel te weinig om voldoende iPhones met het glas te produceren. Net als bij de iPhone 5S zijn nu alleen de vingerafdrukscanner en de camera voorzien van saffier.

Begin vorige maand vroeg GT Advanced Tech faillissement aan. Het bedrijf zou in de problemen zijn gekomen door productieproblemen en mismanagement. De saffiermaker nam bovendien teveel werknemers aan voor het aantal beschikbare ovens, waardoor veel van hen niks te doen hadden. Het faillissement zal hoogstwaarschijnlijk geen invloed hebben op de productie van de Apple Watch, die begin 2015 in de VS verschijnt voor een adviesprijs van 349 dollar. De Europese prijs en releasedatum zijn nog niet bekend.

Review: iPhone 6 ook zonder saffierglas uitstekend

iPhone 6 camera-apps

Hoewel de iPhone 6 geen saffierglas heeft, voldoet het toestel grotendeels aan de hoge verwachtingen. De nieuwe iPhone heeft een fraai design, een prachtig scherm, goede camera’s en werkt soepel en gebruiksvriendelijk. In onze uitgebreide iPhone 6 review scoorde de telefoon dan ook een mooie 9.

De iPhone 6 Plus is wat prestaties en mogelijkheden betreft vergelijkbaar, al heeft het toestel een scherper display en een betere camera met optische beeldstabilisatie. Zoals je in onze iPhone 6 Plus review kunt lezen, zijn we over het grotere formaat en de hoge prijs echter minder te spreken.

Het laatste nieuws over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu