Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Geen saffierglas in de iPhone 6, maar waarom niet?

Rutger Otto
12 september 2014, 16:28
2 min leestijd
Geen saffierglas in de iPhone 6, maar waarom niet?

Lang gingen de geruchten dat de nieuwe iPhones een scherm van saffierglas zouden hebben, maar we hebben tijdens de presentatie van de iPhone 6 geen saffier gehoord.

Lees verder na de advertentie.

Deadline nét gemist’

iPhone 6 geen saffier

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn voorzien van erg sterke schermen, maar het is geen duurzaam saffier. Analist Matt Margolis van Wall Street Forensics zegt dat Apple wel degelijk plannen had om de iPhone-schermen van saffier te maken, maar dat de productiedeadlines met slechts een paar weken werd gemist.

“Het probleem was niet de saffierfabriek van Apple en GT Advanced Technologies in Arizona, maar de productie in China”, schrijft hij. “Zij kregen er de grote hoeveelheid schermen niet tijdig af: het lukte de producenten niet om de schermranden mooi af te werken. Daardoor werd Apple gedwongen om af te zien van saffierglas voor het display.”

De saffierschermen worden wel gebruikt voor de Apple Watch. Ondertussen gaat GT Advanced Technologies dan ook verder met de productie. Het zou kunnen dat Apple uiteindelijk nog een ‘iPhone 6S’ uitbrengt die wel een scherm van saffier heeft.

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

Wind van voren

Ondertussen velt AppleInsider een keihard oordeel over Margolis. Volgens de website probeert de hij zijn voorspellingen (‘er komt saffierglas in de iPhone 6’) recht te breien met deze analyse. AppleInsider zegt dat het logisch is dat Apple geen saffier heeft gebruikt. Niet omdat het er niet is of om dat de afwerking niet klopt, maar omdat het simpelweg te duur is. Daarnaast is het moeilijker om te maken en hebben recentelijke tests uitgewezen dat dit soort schermen juist sneller breken en versplinteren.

Wie er in deze gelijk heeft, is niet bekend. Waarschijnlijk allebei een beetje. Bang zijn dat het scherm van je iPhone 6 straks snel kapot gaat, hoeft niet. Apple heeft een scherm ontwikkeld dat minstens zo sterk is als die van de iPhone 5S.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu