De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘iPhone 6 opgemeten, is slechts 7 millimeter dik’

Gijs Ettes
22 mei 2014, 15:33
1 min leestijd
‘iPhone 6 opgemeten, is slechts 7 millimeter dik’

De iPhone 6 wordt hoger en breder dan zijn voorgangers, maar aanzienlijk dunner. Mits we ervan uitgaan dat het toestel dezelfde behuizing krijgt als de iPhone 6 dummy, die al een tijdje over het web zwerft en onlangs is opgemeten.

Lees verder na de advertentie.

Dummy-telefoon is een stuk dunner

iphone 6 dummy

Het aankomende Apple-toestel verschijnt naar verluidt in twee varianten met een 4,7 en een 5,5 inch-scherm. Van eerstgenoemde variant is een dummy verschenen en als we daar een meetlat langs leggen, blijkt dat deze 137,5 bij 67 bij 7 millimeter meet.

Ter vergelijking: de iPhone 5S heeft een 4 inch-scherm en afmetingen van 123,8 bij 58,6 bij 7,6 millimeter. Daarmee is het toestel weliswaar minder hoog en breed, maar wel iets dikker. Bovendien gaan geruchten dat het 4,7 inch-scherm van de iPhone 6 een resolutie van 960 bij 1704 pixels kent, waarmee het precies 50 procent meer pixels horizontaal en verticaal heeft. Wat de afmetingen en schermresolutie van de iPhone 6 met het 5,5 inch-scherm worden, is niet bekend.

iphone 6 dummy 1

Over specificaties van de iPhone 6 is vooralsnog weinig bekend. Volgens sommigen zal de iPhone 6 de beschikking hebben over nfc. Veel Android-telefoons beschikken al over deze techniek. Verder wordt de wifi-chip in het toestel wellicht sneller en in staat om verbinding te maken met de 802.11ac-standaard. Dat betekent supersnel internetten met je iPhone, ongeacht waar je je bevindt.

Ook aan boord is naar verluidt de PowerVR GX6650-gpu die drie keer zo krachtig is als de grafische chips in concurrerende toestellen. Daarmee is het niet ondenkbaar dat de iPhone 6 overweg kan met games die de grafische kwaliteit van spelcomputers als de PS3 en Xbox 360 benaderen. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, blijft natuurlijk afwachten.

Lees meer

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de iPhone 6. Check ook onze iPhone 6 round-up met alles wat we tot nu toe weten!

(Bron / Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu