De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Tekort aan iPhone 6 displays heeft geen invloed op verkoop’

Rutger Otto
26 augustus 2014, 8:53
1 min leestijd
‘Tekort aan iPhone 6 displays heeft geen invloed op verkoop’

Na al het slechte nieuws rondom de iPhone 6 displays problemen, is het ook wel eens goed om een tegengeluid te horen. Volgens een Wall Street-analist van J.P. Morgan zal een eventuele vertraging geen effect hebben op de verkoop van de iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

Bangmakerij

iphone 6 displays

De afgelopen tijd gaan er veel geruchten en verhalen over iPhone 6 displays die niet op tijd dreigen af te komen voor de release. Zeker de 5,5-inch iPhone 6L zou maar in beperkt mate beschikbaar zijn dit jaar. De productieproblemen zouden leiden tot serieuze tekorten. Maar Rod Hall van J.P. Morgan verwerpt dat.

“Dit klinkt als een typisch verhaal uit de leveringsketen dat op de valreep de wereld in wordt gebracht, maar waar achteraf niets van te merken valt bij releasedata of toestelverkopen”, schrijft Hall. “Het zou kunnen dat de levering ietwat vertraging oploopt als er enige kern van waarheid in het verhaal zit, maar we geloven niet dat het aantal iPhones dat in de herfst wordt uitgebracht er onder te lijden heeft.”

iPhone 6 displays geruchten

Reuters berichtte vorige week over een ernstig tekort aan iPhone 6 displays. Er zouden problemen zijn met de achtergrondverlichting. Een ander gerucht hield het op een ‘belangrijk onderdeel’ van de iPhone 6.

AppleInsider licht fijntjes het feit uit dat Reuters vorig jaar nog claimde dat de iPad mini met retina-display niet voor 2014 zou verschijnen omdat er productieproblemen waren. Daar blijkt achteraf niets van waar: de iPad mini met retina kwam gewoon in de herfst van 2013 uit.

We zullen merken wie er dit jaar gelijk krijgt. Op 9 september verwachten we de aankondiging van de iPhone 6 in twee varianten: de 4,7-inch versie en de iPhone 6L van 5,5-inch.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu