‘Geen saffierscherm, wel NFC in de iPhone 6’

Rutger Otto
7 augustus 2014, 9:05
1 min leestijd
‘Geen saffierscherm, wel NFC in de iPhone 6’

Met nog een maand te gaan voordat Apple de iPhone 6 presenteert, denken we het meeste wel te weten. De geruchtenmolen blijft echter draaien en volgens een nieuwe bron krijgt het toestel geen scherm van saffierglas, maar wel NFC, een snellere wifi en de verbeterde A8-chip.

Lees verder na de advertentie.

De website Venturebeat zegt iemand gesproken te hebben die meer weet van Apples plannen. De bron doet weinig spectaculair nieuws uit te doeken, maar vinkt wel een aantal iPhone 6 details af en aan die we zullen terugzien.

iPhone 6 zonder saffieren scherm

iphone 6 details

Wat volgens de bron in elk geval niet gaat gebeuren, is saffierglas in het scherm. Wel kunnen we schermen verwachten die harder zijn dan Gorilla Glass, wat Apple nu gebruikt voor bijvoorbeeld de iPhone 5S, maar die minder sterk zijn dan saffier.

En komt NFC nu eindelijk wel of nog steeds niet naar de toestellen van Apple? De bron zegt dat Apple overstag is en dat het een NFC-chip in de iPhone 6 integreert. Daarmee wordt onder meer mobiel betalen gemakkelijker. Een extra chip in de telefoon moet data die met NFC wordt uitgewisseld beter beschermen.

Snellere chips

De iPhone 6 komt naar verluidt met de nieuwe A8-chip. Deze zorgt dat de smartphone sneller werkt en dat mooiere grafische beelden mogelijk zijn. Volgens de iPhone 6 details van de bron krijgt het toestel een nieuwe, snellere wifi-chip en een iets verbeterde vingerafdrukscanner, die je vinger eerder herkent en minder foutjes maakt.

De anonieme bron houdt nog wel een slag om de arm. Bovenstaande functionaliteiten zouden momenteel in de iPhone 6 zitten, maar Apple kan weken voor de aankondiging nog steeds veranderingen aanbrengen. Bovendien heeft Venturebeat geen geschiedenis van superbetrouwbare Apple-bronnen. Op 9 september presenteert Apple de iPhone 6 waarschijnlijk, in een 4,7-inch en een 5,5-inch variant.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Categorie: Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen