De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘iPhone 6 krijgt 13 megapixel camera en een 1810 mAh-batterij’

Rutger Otto
17 juli 2014, 14:18
2 min leestijd
‘iPhone 6 krijgt 13 megapixel camera en een 1810 mAh-batterij’

Apples nieuwe iPhone krijgt volgens Chinese bronnen een Sony Exmor IMX220 camerasensor. Daarmee is het mogelijk om met je iPhone 6 13 megapixel foto’s te schieten en video’s in 1080p op te nemen. Ook zou er een foto opgedoken zijn van een iPhone 6 batterij met een capaciteit van 1810 mAh.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone 6 camerasensor

We hebben geruchten gehoord dat de iPhone 6 camerasensor dezelfde 8 megapixel sensor zou zijn als de iPhone 5 en 5S, maar volgens het Chinese Digi-wo, waar vaker betrouwbare geruchten over Sony verschijnen, krijgt de iPhone 6 er één van 13 megapixels.

Daarnaast zou de sensor groter worden: een 1/2.3 formaat in plaats van de 1/3.2 in de iPhone 5S. Hiermee kun je betere foto’s maken in het donker, omdat de sensor meer licht opvangt in minder tijd. Als de iPhone 6 daadwerkelijk meer megapixels krijgt én een grotere sensor, valt er in de praktijk wellicht niet eens zoveel verschil te zien met wat je nu gewend bent.

Eerdere geruchten meldden dat de grotere iPhone 6 van 5,5 inch over een optische beeldstabilisator zou beschikken. Dat zou de 4,7 inch versie niet krijgen. Interessant is overigens wel dat de iPhone 4S, iPhone 5 en iPhone 5S allemaal versies van de Sony IMX145 sensor hadden. Nu stapt Apple daar dus misschien voor het eerst vanaf met een Sony Exmor IMX220.

’iPhone 6 krijgt een 1810 mAh-batterij’

iphone 6 accu

Naast geruchten over een nieuwe camerasensor, dook vandaag ook een foto op van wat naar verluidt de nieuwe iPhone 6 batterij is voor de 4,7 inch versie. Daarop valt de zien dat de accu een capaciteit krijgt van 1810 mAh. Dat is een kleine verbetering ten opzichte van de 1570 mAh batterij in de iPhone 5S. Met het grotere scherm dat meer energie vraagt, zou dat misschien niet eens een merkbaar verschil zijn.

Met den 1810 mAh-batterij loopt de iPhone 6 qua capaciteit achter op bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8. Maar Apple sleutelt aan een dichtere aansluiting van hardware en software en optimaliseert iOS 8 om zo goed mogelijk met je batterij om te gaan. Uiteindelijk zou het dus mee kunnen vallen.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu