‘iPhone 6 camera beschikt over 10 megapixel en een betere lens’

Roel van Hout
4 februari 2014, 16:44
1 min leestijd
‘iPhone 6 camera beschikt over 10 megapixel en een betere lens’

Er is weer een nieuw gerucht over Apple’s aankomende telefoon opgedoken: de iPhone 6 camera zou 10 megapixel en een betere lens krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Dat schrijft de site GforGames op basis van een rapport op de Chinese website IT168. Daarin wordt gesproken over de kwaliteit van de iPhone 6 camera, die de beschikking over 10 megapixel zou krijgen. Dat betekent een extra 2 megapixel ten opzichte van de camera’s van de iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5 en iPhone 4S, die de beschikking hebben over 8 megapixel.

→ Alle geruchten over het aankomende Apple-toestel lees je op onze iPhone 6-overzichtspagina!

Uiteraard is het niet enkel het aantal megapixels dat een goede camera maakt: de iPhone camera is sinds de iPhone 4S uiteraard nog wel op andere manieren aangepast. Zo kreeg de iPhone 5S bijvoorbeeld een dubbele flitser, die ervoor zorgt dat foto’s die in het donker worden genomen natuurlijker ogen.

iPhone 6 camera krijgt ander type lens

Nu zou Apple niet alleen van plan zijn om het aantal megapixels uit te breiden, maar de iPhone 6 camera ook nog te voorzien van een andere lens, van de zogenoemde resin-soort: hiermee kunnen helderdere foto’s worden gemaakt.

Het is de vraag of de aanpassingen wel echt zullen worden doorgevoerd – er zijn immers ook genoeg rapporten waarin uitbreiding van het aantal megapixels wordt ontkend – dus de toekomst zal het gaan uitwijzen.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu