Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Opinie: de iPhone 6 heeft de beste smartphonecamera ooit

Gijs Ettes
22 september 2014, 19:14
2 min leestijd
Opinie: de iPhone 6 heeft de beste smartphonecamera ooit

De afgelopen dagen hebben we de nieuwe iPhone uitgebreid kunnen testen. Onze eerste indruk is erg positief, zoals je ook in onze iPhone 6 review kunt lezen. Dat is mede te danken aan de sterk verbeterde camera van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Evenveel megapixels, betere sensor

Hoewel de iPhone 6 camera er op het gebied van megapixels niet op vooruit is gegaan (je fotografeert nog steeds met maximaal 8 megapixels), is hij wel degelijk verbeterd. Er is een nieuwe sensor aan boord met grotere pixels, zodat je in situaties met weinig licht mooiere foto’s maakt. De camera stelt enorm snel scherp en door te tikken op het scherm kun je gemakkelijk de focus verleggen. Voor snelle fotografie is hij perfect: als je de nieuwe iPhone uit je broekzak haalt, is hij direct klaar om kiekjes te schieten.

Qua features is de camera-app niet enorm uitgebreid, maar erg is dat niet. Vrijwel elke foto die je schiet ziet er scherp uit, met veel detail en waarheidsgetrouwe kleuren. Bovendien kun je met de iPhone 6 camera panoramafoto’s schieten met een hogere resolutie. Ben je op vakantie en wil je een mooi uitzicht vastleggen, dan is dat zo gepiept. Het resultaat is vrijwel altijd het delen waard.

Net als bij de iPhone 5S kun je met de iPhone 6 slowmotion video’s schieten, maar nieuw is dat dit ook kan met 240 beeldjes per seconde. Het resultaat is enorm vertraagde filmpjes waarin alledaagse bezigheden er opeens enorm filmisch uitzien. Een goed voorbeeld daarvan kun je hieronder bekijken.

De camera van de iPhone 6 is tot slot prima in staat om schokkerige beelden te stabiliseren, al wordt dit wel nog softwarematig gedaan. Voor optische beeldstabilisatie (en dus het beste resultaat) zul je moeten gaan voor de iPhone 6 Plus. Voor de rest zijn beide camera’s identiek. Zo produceren allebei de beste foto’s die we ooit hebben gezien bij een smartphonecamera. Nog niet overtuigd? Check de galerij hieronder!

Galerij: de iPhone 6 camera in actie

Om onze mening over de camera van de iPhone 6 meer kracht bij te zetten, hebben we onderstaande selectie gemaakt met foto’s die we hebben geschoten met de nieuwe iPhone. Deze zijn verkleind tot 1024 bij 768 pixels (oorspronkelijk: 3264 bij 2448 pixels) om ze qua MB’s behapbaar te houden. Voor de rest zijn ze uiteraard onbewerkt.

iPhone 6 camera
IMG_0002
IMG_0029
iPhone 6 foto
IMG_0004
IMG_0052

Het laatste nieuws over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu