Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhone 6-bezitters laten hun iPad steeds vaker links liggen

Gijs Ettes
27 november 2014, 10:25
2 min leestijd
iPhone 6-bezitters laten hun iPad steeds vaker links liggen

iPhone 6 en 6 Plus gebruikers gebruiken hun iPad beduidend minder dan bezitters van een oudere iPhone, zo blijkt uit cijfers van later lezen-dienst Pocket. De nieuwe iPhones hebben grotere schermen en zijn daardoor beter geschikt voor het lezen van artikelen.

Lees verder na de advertentie.

‘Er wordt meer gelezen op de iPhone 6’

iPhone 6-bezitters lezen

Pocket analyseerde 2 miljoen sessies die Apple-gebruikers met de app hadden en concludeerde dat iPhone 6-bezitters hun toestellen anders gebruiken. Waar iPhone 5S-gebruikers nog 45 procent van de tijd artikelen lezen op de iPad, ligt dit percentage bij de iPhone 6 een stuk lager, namelijk op 28 procent. Bij de grotere iPhone 6 Plus zijn gebruikers nog meer geneigd om hun tablet links te laten liggen; zij brengen nog slechts 20 procent van hun leestijd door op de iPad.

Het ligt misschien wat voor de hand, maar uit de cijfers blijkt dat hoe groter het scherm, des te meer tijd je als gebruiker besteedt aan lezen en het bekijken van content. Grote displays leiden er sowieso toe dat er meer wordt gelezen en meer video’s worden bekeken. De nieuwe iPhones lijken op hun beurt nadelige gevolgen voor de iPad te hebben: ze zorgen ervoor dat de tablet vaker wordt thuis gelaten en minder vaak wordt aangezet om artikelen te lezen.

Populariteit iPad neemt af

iPad Mini 3

Analisten berekenden onlangs dat de verkoop van de iPad in 2014 met zo’n 13 procent is afgenomen, vergeleken met een jaar eerder. Dit heeft gedeeltelijk te maken met het feit dat de groei van de tabletmarkt afneemt en goedkope Android-tablets in populariteit toenemen. De tabletmarkt raakt steeds meer verzadigd, temeer omdat consumenten minder snel geneigd zijn om hun tablet te vervangen. Waar smartphones binnen een of twee jaar worden ingeruild, gaan tablets minstens twee tot vier jaar mee.

Anderzijds hebben de grotere iPhones gevolgen voor de teruglopende verkoop van de iPad. Consumenten kiezen steeds vaker voor slechts één apparaat om mee te communiceren, gamen en artikelen lezen.

Het laatste nieuws over de iPad

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu