Apple werkt met grote bedrijven aan iPhone 6 betaalplatform

Rutger Otto
1 september 2014, 8:55
2 min leestijd
Apple werkt met grote bedrijven aan iPhone 6 betaalplatform

Na eerdere geruchten dat Apple NFC zou integreren in de iPhone 6, blijkt nu dat Visa, American Express en MasterCard aan boord zijn voor samenwerking met Apple.

Lees verder na de advertentie.

Dat bericht kwam van Bloomberg, nadat Re/code had geschreven dat Apple een overeenkomst met alleen American Express had gesloten. Een bron van Bloomberg weet echter dat Mastercard en Visa ook meedoen en Apple zou dat bekend willen maken op 9 september, bij de introductie van de iPhone 6.

iPhone 6 betaalplatform

apple nfc klein

Al 800 miljoen creditcards zijn aan iTunes gekoppeld. Met het nieuwe platform is het de bedoeling je iPhone als het ware als betaalpas te gebruiken. Maar een iPhone 6 betaalplatform wordt pas mogelijk wanneer Apple toestemming heeft van de grote bedrijven als Visa, MasterCard en American Express. Dan pas zijn de creditcardgegevens die aan Apple gekoppeld zijn in te zetten voor mobiel betalen.

Ook de bron van Bloomberg bevestigt dat Apple NFC aan de iPhone 6 zou toevoegen. Draadloos afrekenen met iPhone 6 betaalplatform is daarmee mogelijk. Volgens de bron wordt Touch ID gebruikt om een betaling veilig te doen. Op die manier kun je in de winkel betalen met een scan van je vingerafdruk.

iPhone 6 NFC

Apple lijkt misschien achter de feiten aan te lopen door nu pas NFC in de iPhone te stoppen, want veel Android-toestellen ondersteunen de chips al langer. Toch zijn er nog maar weinig winkels en bedrijven die contactloos betalen toestaan. Daar zou volgens analist Ben Bajarin van Creative Stategies wel eens verandering in kunnen komen. “Vergis je niet, Apple zet nieuwe standaarden in de industrie. Als zij iets introduceren, volgt de rest van de markt.”

De 800 gekoppelde creditcards aan iTunes, blijven alleen binnen het Apple-systeem bruikbaar, maar Apple kan er een hoop meer aan gaan verdienen. Zo kan het voor bedrijven mogelijk worden om via de iPhone te adverteren als iemand in de winkel staat.

Apple presenteert de iPhone 6 op 9 september. Dan zal het bedrijf uit Cupertino waarschijnlijk ook uit de doeken doen wat de plannen zijn met het iPhone 6 betaalplatform en of er NFC aanwezig is.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu