iPhone 6 benchmark levert opvallende resultaten op

Gijs Ettes
19 september 2014, 12:39
1 min leestijd
iPhone 6 benchmark levert opvallende resultaten op

Nu de nieuwe iPhones eindelijk verkrijgbaar zijn (bij onze oosterburen althans), is het natuurlijk interessant om te kijken welk van de twee de beste prestaties biedt. Een iPhone 6 benchmark levert op dit vlak interessante resultaten op.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn onderworpen aan de benchmarktest van Geekbench en daaruit blijkt dat eerstgenoemde zowel in de singlecore- als multicore-test iets betere resultaten neerzet. De iPhone 6 scoort respectievelijk 1627 en 2920 punten, waar de iPhone 6 Plus blijft steken op 1481 en 2662 punten. In de praktijk zullen de onderlinge verschillen niet enorm merkbaar zijn, maar de scores zijn niettemin opvallend. Eerder werd gedacht dat de processor van de Plus iets hoger geklokt en dus krachtiger zou zijn.

iPhone 6 benchmark

Beide smartphones beschikken over een A8-processor, maar die in de iPhone 6 is geklokt op 1,39GHz. De cpu van de iPhone 6 Plus is met 1,32GHz iets lager geklokt en ook op het gebied van werkgeheugen zijn er kleine verschillen op te merken. De iPhone 6 doet het met 987MB, terwijl de Plus over 975MB beschikt. Dit lijkt echter te klein om de verschillen in de Geekbench-score te verklaren. Mogelijk is Geekbench zelf nog niet volledig geoptimaliseerd voor de nieuwe A8-chip.

Beste iPhone 6 aanbiedingen

Je bent vast benieuwd naar de abonnementen die de Nederlanders providers aanbieden in combinatie met de iPhone 6. Hieronder vind je ze op een rijtje, waarbij we uitgaan van de laagste toestel- en maandprijs. Je kunt het toestel ook winnen door je nu in te schrijven voor de iPhoned nieuwsbrief!

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

Beste iPhone 6 Plus aanbiedingen

Hieronder hebben we de voordeligste iPhone 6 Plus abonnementen die de Nederlanders providers aanbieden uitgelicht. Per provider kun je de laagste prijs raadplegen:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu