Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Alleen de 5,5 inch iPhone 6 krijgt een beeldstabilisator’

Rutger Otto
25 juni 2014, 8:44
1 min leestijd
‘Alleen de 5,5 inch iPhone 6 krijgt een beeldstabilisator’

Gingen er eerst geruchten dat beide modellen van de aankomende iPhone 6 een beeldstabilisator aan boord zouden hebben, lijkt die functie nu alleen beschikbaar te komen voor het grootste model. Geen iPhone 6 beeldstabilisator voor het 4,7 inch model, de versie met een 5,5 inch scherm krijgt er wel een.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6 beeldstabilisator

Dat schrijft KGI analist Ming-Chi Kuo in een brief die in handen is van AppleInsider. Door leveringsproblemen zou de kleinere iPhone 6 geen ‘optical image stabilization’ (OIS) krijgen. In plaats daarvan krijgt de 4,7 inch iPhone 6 geüpdatete onderdelen krijgen van die uit de iPhone 5S.

Beeldstabilisator voor scherpere foto’s

Met een optische beeldstabilisator word je als fotograaf geholpen om scherpere foto’s te maken. De OIS compenseert de beweging van je handen door gebruik te maken van bewegingssensoren. Daarnaast kun je volgens Kuo sneller scherpstellen en verbruikt een beeldstabilisator minder stroom. Momenteel wordt er nog software gebruikt om een stabilisator na te bootsen, maar een update in de hardware moet veel krachtiger zijn.

Volgens Kuo zal de 5,5 inch iPhone 6 met een beeldstabilisator zich meer als higher-end toestel kunnen onderscheiden tegenover de 4,7 inch versie. De sterk verbeterde fotokwaliteit kan Apple gebruiken om de phablet met betere features in de markt te zetten.

Krijgt de iPhone 6 een 8 MP camera?

Hoewel de stabilisatie-hardware verschilt, is Kuo er zeker van dat beide iPhones 6 een 8-megapixel sensor gebruiken van Sony die voor Apple is aangepast. Kuo zegt dat de iPhone 6 met alle onderdelen wel eens marktleider kan worden op het moment van uitkomen. Tot nu toe heeft Apple zich nauwelijks bemoeid met de concurrentie als het gaat om megapixels en focuste het bedrijf juist op prestatieverbetering. Zo kon de iPhone 5S beter met licht omgaan dan de iPhone 5, terwijl het aantal megapixels hetzelfde bleef.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu