Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple werkt aan bediening met één hand voor iPhone 6L’

Rutger Otto
5 september 2014, 10:20
2 min leestijd
‘Apple werkt aan bediening met één hand voor iPhone 6L’

De 5,5-inch iPhone 6 is te groot om met één hand te bedienen, maar daar heeft Apple iets op gevonden.

Lees verder na de advertentie.

Apple maakt met de iPhone 6 waarschijnlijk echt de stap om grotere telefoons te maken. De iPhone 5 werd natuurlijk al een stukje langer dan de iPhone 4S, maar in de breedte bleef het toestel hetzelfde, zodat bediening met één hand mogelijk bleef. Dat was een belangrijke designkeuze. Maar hoe gaat dat met de 4,7-inch versie en, interessanter nog, met de 5,5-inch versie gebeuren? Kan Apple nog steeds beloven dat iPhone 6 bediening met één hand mogelijk blijft?

iPhone 6 bediening

iphone 6 displays

De New York Times heeft twee anonieme bronnen die zeggen dat Apple er iets op heeft gevonden. Een software-oplossing waarmee je gewoon met één hand kan typen. “Er komt een ‘bediening met één hand’-modus, die je naar gelieve kunt in- en uitschakelen. Dat klinkt als een functie die de grote smartphones van Samsung ook hebben, waarbij je het scherm kan verkleinen en naar de schermrand kan schuiven, maar hoe Apple het aanpakt is onbekend.

iPhone 6 NFC

Verder melden de bronnen dat de iPhone 6 inderdaad wordt uitgerust met een NFC-chip om mobiele betalingen te kunnen doen. Apple werkt daarvoor samen met grote partners zoals Visa en MasterCard. Gebruikers kunnen dan draadloos betalen dankzij de koppeling van hun creditcard aan iTunes. Apple zou overigens proberen de extra kosten van betalingen met een creditcard proberen te drukken, blijkt uit nieuwe geruchten.

Aankondiging te zien via livestream

De iPhone 6 Plus, zoals de 5,5-inch iPhone 6 in de geruchten wordt genoemd, zou pas later dit jaar beschikbaar komen, door productieproblemen. Op 9 september onthult Apple de nieuwe iPhone. Hier doet iPhoned uiteraard verslag van. Je kunt ook zelf naar de presentatie kijken, want Apple zorgt voor een livestream van het evenement.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu