De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo verlengt Apple de batterijduur van de iPhone 6

Rutger Otto
29 september 2014, 11:55
2 min leestijd
Zo verlengt Apple de batterijduur van de iPhone 6

Het sleutelwoord is efficiëntie. Eén van Apples trucjes om de iPhone 6 batterijduur te verlengen is het gebruiken van twee accelerometers.

Lees verder na de advertentie.

De iPhone 6 heeft al een iets grotere batterij dan voorganger iPhone 5S. De accu ging van 1570 mAh naar 1810 mAh. De iPhone 6 Plus ging er nog meer op vooruit, met een monsteraccu van 2915 mAh. Hoewel het er voor veel mensen toch toe zal leiden dat de iPhone elke avond aan de oplader moet, probeert Apple wel degelijk om verbetering in de iPhone 6 batterijduur door te voeren.

Twee accelerometers in de iPhone 6

iPhone 6 batterijduur

Het bedrijf Chipworks deed daarvoor een verrassende ontdekking. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben niet één, maar twee accelerometers aan boord. Eén van InvenSense en één van Bosch. Een paar dagen na de ontdekking weet Chipworks waarom er twee in zitten: een langere batterijduur.

Het zit zo: de chip van InvenSense is een accelerometer die goed werkt voor gaming en andere, zware apps. Het nadeel van de chip is dat het behoorlijk wat accu slurpt als hij in gebruik is. De chip van Bosch gebruikt veel minder kracht en start sneller op. In de praktijk betekent dat, dat de chip van Bosch het meeste werk doet, en dat die van InvenSense wordt ingeschakeld als er meer spierballen nodig zijn.

Elegante manier van ontwikkelen

“De integratie van twee accelerometers in de iPhone 6 is weer een voorbeeld van Apples elegante manier van ontwikkelen”, schrijft Chipworks. “De telefoon had met alleen de InvenSense-chip ook gewerkt, maar omdat niet alle apps dat vereisten, zette Apple er ook een lichtere chip in. Daarmee verbruiken mensen minder batterij, terwijl de gebruikerservaring even snel blijft.”

Over de iPhone 6 batterijduur zijn de eerste berichten overigens niet heel erg te spreken. Vergeleken met de concurrentie zou Apples nieuwe vlaggenschip zich niet kunnen meten. De iPhone 6 Plus zou een stuk langer meegaan.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu