‘De accu van de iPhone 6 is geen verbetering’

Rutger Otto
8 juli 2014, 13:08
1 min leestijd

In aanloop naar de aankondiging van de iPhone 6 lijkt het erop dat het Apples dunste, lichtste en grootste toestel ooit wordt. Maar komt daar tegenover een zwakke iPhone 6 batterij te staan? We zijn een beetje bang van wel.

Lees verder na de advertentie.

‘Niet opgewassen tegen concurrenten’

iphone 6 batterij

Het nadeel van een superdunne telefoon is dat er niet veel ruimte is voor een grote batterij. Bronnen van Chinese leveranciers beweren dat de 4,7 inch iPhone 6 een bescheiden accu krijgt van maximaal 1900 mAh. Vergeleken met de 1570 mAh batterijen in de iPhone 5S en iPhone 5C is dat een verbetering, maar aangezien de iPhone 6 een groter scherm krijgt, zal er ook meer energie verbruikt worden.

De 5,5 inch versie van de iPhone 6 (de iPhone 6L) zou een 2500 mAh-accu krijgen. Dat klinkt al een stuk beter, tot je beseft dat dat de concurrenten LG G3 en Samsung Galaxy Note 3 batterijen hebben van respectievelijk 3000 mAh en 3200mAh.

‘Zuinigere apps in iOS 8’

Met alle vernieuwingen in iOS 8 om bijvoorbeeld je gezondheid te meten, is het maar de vraag hoe efficiënt de nieuwe A8 processor zal zijn, want apps om je fitness en gezondheid te meten, horen op de achtergrond te blijven draaien. In de praktijk zijn dat batterijvreters.

Aan de andere kant belooft iOS 8 wel beter accubeheer. Zo kun je zien welke apps in procenten het meeste van de processor en de accu gebruiken én sluit je iPhone vanzelf apps die op de achtergrond teveel energie claimen. Apple gaat ingrijpen tegen deze apps met dringende mededelingen aan de ontwikkelaars om hun software zuiniger te maken.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen