‘iPhone 6 kan de temperatuur en luchtdruk meten’

Rutger Otto
19 juni 2014, 10:42
1 min leestijd
‘iPhone 6 kan de temperatuur en luchtdruk meten’

In de iOS 8 beta 2 zijn aanwijzingen gevonden voor een iPhone 6 barometer. Een nieuwe sensor moet zorgen dat gebruikers temperatuur, luchtdruk en hoogte kunnen meten.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6 barometer

Ontwikkelaar van FutureTap Ortwin Gentz ontdekte in de tweede iOS 8 beta een kopje ‘altitude tracking’, waarmee de hoogte gemeten zou kunnen worden. Ook 9to5Mac heeft aanwijzingen gevonden voor een iPhone 6 barometer met de ontwikkeltool Xcode 6.

Barometer op zijn vroegst in iPhone 6

Gentz probeerde de code aan de praat te krijgen met een iPhone 5S, maar de hardware van het toestel stond het niet toe. Daar is uit op te maken dat de komst van een barometer zijn intrede op zijn vroegst bij introductie van de iPhone 6 of een nieuwe iPad doet, wanneer ook iOS 8 uitkomt. Een barometer-functie op een Apple-smartwatch zou overigens eveneens niet ondenkbaar zijn.

Als de iPhone 6 een barometer krijgt, kunnen gebruikers een betere inschatting van de weersomstandigheden in hun omgeving. Met de luchtdrukmeter kan bijvoorbeeld worden bepaald of het zonnig of koud wordt. Apps van derde partijen kunnen daar mooi op inspelen. Momenteel kan de iPhone met GPS wel meten waar je bent, maar niet op welke hoogte. Vooral in de bergen wil dat nog wel eens verschil maken. Ook kan het voorspellen of het gaat regenen.

Meters in iPhones

De iPhone 5S biedt ruimte voor een accelerometer, gyroscoop en kompas in de M7-processor. Mogelijk voegt Apple een barometer toe aan zijn opvolger, de M8.

Naast de mogelijke komst van een iPhone 6 barometer zal het nieuwe toestel van Apple waarschijnlijk met schermen van 4,7 inch en 5,5 inch worden uitgegeven. Ook moet het toestel dunner worden dan zijn voorganger. Lees voor het complete overzicht van geruchten en bevestigingen onze iPhone 6 pagina.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu