Apple-patent beschrijft gebolde iPhone voorzien van saffierglas
Wouter Nijsen

De geruchtenmolen met betrekking tot de nog onaangekondigde iPhone 6 draait rustig verder. Uit een toegewezen Apple-patent wordt duidelijk dat de fabrikant een buigzaam AMOLED-scherm overweegt en meerdere camera’s die het gezicht van de gebruiker kunnen herkennen.

Apple-patent iPhone 6De kans bestaat dat Apple deze feature wil doorvoeren in de iPhone 6. Een ander interessant gegeven is dat in het patent een gebolde iPhone wordt beschreven, die is voorzien van een laag krasbestendig saffierglas.

In de schets is te zien dat de volumeknoppen ruimte hebben gemaakt voor virtuele toetsen. De gegevens zijn in handen gekomen van Patently Apple, een site die documenten publiceert over aangevraagde en toegewezen patenten van de Amerikaanse fabrikant.

iPhone 6 buigzaam en krijgt meerdere camera’s?

iPhone 6De camera’s zouden het iPhone-scherm eigenhandig kunnen veranderen. Op die manier zou het niets uitmaken hoe je de iPhone vasthoudt, aangezien de vele lenzen je gezicht herkennen en er automatisch voor zorgen dat het beginscherm aan die ene kant verschijnt.

Eerdere geruchten over de iPhone 6 spraken al over afgeslankte schermranden en een 8-megapixel-camera. De cameralens heeft naar verluidt een diafragma van f/2.0, waardoor je betere foto’s schiet in situaties met weinig licht.

Afbeeldingen in het Apple-patent tonen verder hoe de gebolde iPhone eruitziet. Helaas betekent een aanvraag lang niet altijd dat Apple een dergelijk product ook daadwerkelijk gaat lanceren. Hoe de volgende Apple-telefoon eruit ziet, blijft dus afwachten.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Hieronder vind je het laatste iPhone 6 nieuws op een rijtje. Neem ook een kijkje op onze pagina met de beste losse iPhone aanbiedingen van dit moment!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.