Op deze gelekte plaatjes zijn iPhone 6 afmetingen te zien

Rutger Otto
22 augustus 2014, 15:43
1 min leestijd
Op deze gelekte plaatjes zijn iPhone 6 afmetingen te zien

Een Franse website beweert screenshots te hebben die een aantal details over Apples nieuwe vlaggenschip verklappen, waaronder de iPhone 6 afmetingen. In elk geval ‘bevestigen’ ze de vorm van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

De foto’s zijn afkomstig van de website iGen. Volgens de site zijn ze gelekt vanuit Foxconn, de maker van de nieuwe iPhones. Op de plaatjes is te zien wat de iPhone 6 afmetingen zijn.

iphone 6 afmetingen kl

iPhone 6 afmetingen

De 4,7-inch versie (met codenaam N61) zou gemeten zijn op 138,14 x 97 x 6,9 millimeter. De grotere 5,5-inch variant (codenaam N56), die tegenwoordig ook wel iPhone 6L wordt genoemd, zou 158,07 x 77,79 x 7,1 millimeter zijn. De codenamen komen overeen met eerdere geruchten, maar dat is geen garantie dat de plaatjes echt zijn.

Wel staat duidelijk in de screenshots aangegeven dat het gaat om prototypes, de plaatjes zijn dus niet gloednieuw. Dat valt ook op te maken uit de iPhone 6 afmetingen van de 5,5-inch versies: die verschillen nogal in de twee prototypes. Ook in gewicht: van 168,5 gram naar 184,6 gram. In de prototype-fase was Apple duidelijk nog in de weer om verschillende componenten te testen.

iphone 6 afmetingen

Uit de screenshots valt ook op te maken dat er inderdaad een iets uitstekende camera op het toestel komt, net als de iPod touch dat heeft. Op de iPhone 6L zou het 0,67 of 0,77 millimeter uitsteken, op de 4,7-inch versie 0,77 millimeter. Daarnaast zegt iGen dat Apple eerste met een 2,5 mm audio jack heeft geëxperimenteerd, alvorens toch weer naar het vertrouwde 3,5 mm model te gaan, omdat het anders te kostbaar werd.

iPhone 6 aankondiging

Op 9 september zou Apple de iPhone 6 officieel gaan aankondigen. Dan zullen we weten welke geruchten er correct waren. Wat we tot nu toe denken te weten over het toestel, lees je op onze iPhone 6 pagina.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu