‘iPhone 6 wordt 100 dollar duurder’
Gijs Ettes

Marktanalist Peter Misek van investeerdersbank Jefferies verwacht dat de iPhone 6 adviesprijs mogelijk met 100 dollar stijgt. Volgens Misek voert Apple onderhandelingen met telecombedrijven om de prijs die zij betalen voor de iPhone te verhogen.

iPhone 6 adviesprijsMisek denkt echter dat Apple met een prijsverhoging wegkomt, aangezien de concurrentie later dit jaar – als de iPhone 6 verschijnt – beperkt zal zijn. HTC en Samsung hebben hun nieuwe topmodellen immers deze maand al uitgebracht. De iPhone 6 wordt verwacht in de herfst, al zal de officiële presentatie waarschijnlijk al eerder plaatsvinden.

Ondanks dat smartphones gemiddeld gezien steeds goedkoper worden, is de iPhone 6 zo bijzonder dat telecombedrijven wel akkoord moeten gaan met een prijsverhoging van de smartphone. Misek betoogt dat de bedrijven klanten verliezen als ze weigeren en het toestel dus niet kunnen aanbieden in combinatie met abonnementen. Mogelijk wordt het verschil gedeeld tussen de provider en de klant, waardoor de uiteindelijke verhoging uitkomt op een paar tientjes.

Naar verwachting vindt de release van de iPhone 6 plaats in september, met een mogelijke officiële onthulling in juni. Apple start naar verluidt volgende maand met de productie van de 4,7-inch schermen. Het grote model met het 5,5-inch display is hoogstwaarschijnlijk uitgesteld vanwege productieproblemen.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone? Neem dan een kijkje op onze iPhone kopen-pagina voor koopadvies en de goedkoopste deals van dit moment.

Foto: CultofMac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.