‘iPhone 6 krijgt geen oplichtend logo aan achterzijde’

Gijs Ettes
21 juli 2014, 18:54
2 min leestijd
‘iPhone 6 krijgt geen oplichtend logo aan achterzijde’

In tegenstelling tot eerdere geruchten zal de iPhone 6 achterkant waarschijnlijk niet voorzien zijn van een oplichtend Apple-logo. De metalen achterklep van het toestel kent weliswaar een uitsparing in de vorm van het logo, maar het materiaal eronder is enkel van plastic om ervoor te zorgen dat het wifi- en telefoonsignaal niet wordt verstoord.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 achterkant kent uitsparing

Dat betoogt 9to5Mac op basis van nieuwe foto’s van de iPhone 6 achterkant die worden vergeleken met het logo dat is te vinden onder de metalen achterklep van de iPad.

iphone 6 achterkant

Op de iPhone 5S heeft Apple er met kleine gedeelten glas voor gezorgd dat het mobiele bereik optimaal is. Bij de vermeende prototypes van de iPhone 6 die we tot nu toe voorbij hebben zien komen, zijn deze gedeelten aanzienlijk kleiner. Daardoor is het wellicht noodzakelijk dat ook het Apple-logo signalen kan doorgeven. Een ‘grip of death’ zoals het geval met de iPhone 4 wil het bedrijf immers voorkomen.

‘Nieuwe camera en accu voor iPhone 6’

De verwachting is dat de iPhone 6, die naar verluidt medio september verschijnt, zal zijn voorzien van een 13 megapixel-camera en een grotere accu met een capaciteit van 1810 mAh. Ter vergelijking: de iPhone 5S beschikt ‘slechts’ over een 1500 mAh-accu.

iphone 6 achterklep

De grotere batterij lijkt logisch gezien het grotere 4,7 inch-scherm van de iPhone 6. We gokken erop dat het 5,5 inch-model een nog grotere accu heeft, al zou die versie zijn uitgesteld tot begin 2015. De oorzaak? Problemen met de accu.

Alle geruchten in beeld

Onderstaande video geeft een indruk van alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 6, al lijkt het oplichtende logo aan de achterzijde erg onwaarschijnlijk. Ook over de specs is nog weinig bekend; Apple houdt tot de officiële onthulling de kaken stijf op elkaar.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Voor alle informatie, foto’s en specificaties van Apples aankomende toptoestel kun je terecht op onze iPhone 6 toestelpagina. Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot het toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu