Apple: ‘iPhone 6(S) accuproblemen grotendeels opgelost met iOS 10.2.1’

Lars Paijmans
24 februari 2017, 8:31
1 min leestijd
Apple: ‘iPhone 6(S) accuproblemen grotendeels opgelost met iOS 10.2.1’

Apple zegt dat de accuproblemen waar sommige iPhone 6 en iPhone 6S eigenaren last van hadden, sinds de laatste iOS-update ‘zo goed als opgelost’ zijn. Zijn ook jouw iPhone 6 accuproblemen opgelost?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S en iPhone 6 accuproblemen opgelost

In een verklaring aan TechCrunch laat Apple weten dat de accuproblemen van de iPhone 6 opgelost zijn sinds iOS 10.2.1. Deze update verscheen op 23 januari en staat al op je iPhone als je automatische updates aan hebt staan.

Hoewel Apple nu dus aangeeft dat de bug is opgelost, stond dit nergens vermeld in de update-tekst van 10.2.1. Het lijkt er dus op dat het bedrijf eerst wilde testen of de fout echt verholpen was, voor hier een uitspraak over te doen.

iPhone 6 accuproblemen opgelost

Apple zegt dat het aantal klachten over uitvallende iPhone 6-modellen met 80 procent gedaald is sinds de update. Het aantal iPhone 6-klachten daalde met 70 procent. Sinds iOS 10.2.1 heeft Apple bovendien de mogelijkheid toegevoegd om het toestel volledig opnieuw op te starten, zonder dat je hem aan een oplader hoeft te verbinden.

Controleer of je iOS 10.2.1 al draait

Eind 2016 konden eigenaren van een uitvallende iPhone 6S of iPhone 6S Plus hun toestel gratis laten vervangen bij een Apple Store. Dit gold echter niet voor iPhone 6 en 6 Plus bezitters. Heb je toch nog last van een uitvallende iPhone 6 of iPhone 6S, dan kun je even controleren of je toestel al op iOS 10.2.1 draait. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Info > Software-update’ te gaan.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen