‘Apple gaat ook iPhone 6 met accuproblemen gratis repareren’ – update

Lars Paijmans
17 januari 2017, 14:47
2 min leestijd
‘Apple gaat ook iPhone 6 met accuproblemen gratis repareren’ – update

Apple repareert iPhone 6S-toestellen met uitvallende accu’s gratis, maar doet dit nog niet voor de iPhone 6. Een gratis reparatie voor het iPhone 6 accuprobleem lijkt staat volgens dit gerucht echter wel op de planning.

Update: In een verklaring heeft Apple het gerucht over dit reparatieprogramma ontkend. Er zou vooralsnog geen grootschalige terugroepactie opgezet worden om mensen met een iPhone 6 met defecte accu een kosteloze reparatie te geven. Volgens de woordvoerder (via AppleInsider) zou er bovendien ‘geen reden’ zijn om een dergelijk reparatieprogramma op poten te zetten.

Lees verder na de advertentie.

‘Ook reparatieprogramma voor iPhone 6 accuprobleem’

Volgens Macotakara staat Apple op het punt om een soortgelijk reparatieprogramma voor de iPhone 6 te lanceren. De doorgaans betrouwbare bron is echter nog niet bevestigd, maar het zou geen gekke beslissing van Apple zijn. Sinds de start van het iPhone 6S reparatieprogramma horen we namelijk al van iPhone 6-eigenaren die exact hetzelfde probleem hebben. Zij moeten echter wel zelf de reparatiekosten betalen.

iPhone 6 accuprobleem

Het probleem dook eind vorig jaar op toen er verschillende verhalen opdoken van iPhones die spontaan uitvielen. Het accupercentage kon in een kwestie van minuten met tientallen procenten dalen, waarna het toestel plots uitviel. Alleen door de iPhone weer op te laden kreeg je hem weer aan de praat.

Eerder exclusief voor iPhone 6S

In een verklaring liet Apple destijds weten dat slechts een klein gedeelte van de iPhone 6S-accu’s deze productiefout bevatten. Deze fout werd slechts in een periode van twee maanden gemaakt, wat het volgens Apple onlogisch maakte dat oudere modellen er ook door getroffen werden. Volgens Macotakara komt Apple nu dus alsnog op deze beslissing terug.

Vooralsnog is er echter nog niets bevestigd, dus is het ook nog niet zeker wat de voorwaarden van het reparatieprogramma zijn. Zo komen alleen specifieke iPhone 6S-modellen in aanmerking die in die twee maanden geproduceerd zijn. Mogelijk moeten iPhone 6-toestellen ook aan een soortgelijk criterium voldoen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen