Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

iPhone 6 accu wordt mogelijk opgeladen door zonnecellen

Gijs Ettes
27 januari 2014, 10:25
1 min leestijd
iPhone 6 accu wordt mogelijk opgeladen door zonnecellen

Mogelijk ontwikkelt Apple in zijn fabriek in het Amerikaanse Arizona niet alleen saffierglas voor de iPhone 6 en de aankomende iPod Touch-modellen, maar ook een techniek om onder het stevige glas zonnecellen te implementeren die de iPhone 6 accu opladen.

Lees verder na de advertentie.

Technologieblogger Matt Margolis concludeert dit uit de combinatie van patenten die Apple onlangs heeft aangevraagd en de vacatures en orders voor nieuwe apparatuur die het bedrijf heeft geplaatst. Apple beschikt in de stad Mesa in de Amerikaanse staat Arizona over een fabriek waar saffierglas wordt ontwikkeld voor de schermen van aankomende iPhones en iPod Touch-modellen. Margolis vermoedt dat de fabriek echter meerdere functies heeft.

iPhone 6 accu is kleiner en dunner

iPhone 6 accu

Apple bezit momenteel patenten voor het direct opladen van elektronische apparaten middels zonnecellen en heeft daarnaast aangegeven dat het in 2014 flink investeert in moderne lasertechnologie. Ook weet het bedrijf hoe het een dunne laag met zonnecellen kan laten samenwerken met een bovenliggende laag van stevig glas. Nauwkeurige lasers branden hierin kanalen die het noodzakelijke licht doorlaten.

Dit biedt twee voordelen voor de mogelijke iPhone 6 accu. Enerzijds is deze dankzij de techniek met zonnecellen altijd volledig opgeladen en anderzijds is het hierdoor mogelijk dat de volgende Apple-apparaten zijn voorzien van een kleinere en dunnere batterij. Dit kan ervoor zorgen dat de volgende iPhone dunner en lichter is, maar geen concessies doet voor wat betreft accuduur.

→ Lees meer over het aankomende Apple-toestel op de iPhone 6-overzichtspagina.

Het laatste nieuws over de iPhone 6

Categorie: Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's