‘iPhone 6 krijgt een 2100 mAh batterij’

Rutger Otto
6 augustus 2014, 19:32
1 min leestijd

Geruchten wezen de afgelopen tijd op een iPhone 6 accu die nauwelijks beter zou zijn dan die van de iPhone 5S. Nieuwe bronnen melden echter dat de iPhone 6 accu bijna de helft meer capaciteit heeft dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 accu een forse verbetering

iphone 6 accu

Analist Sun Chang Xu beweert dat in elk geval op de Chinese sociale media-website Sin Weibo, wat door GforGames werd opgemerkt. In de post van Sun Chang Xu stond geschreven dat de 4,7-inch iPhone 6 voorzien zou worden van een 2100 mAh batterij. Dat zou een flinke verbetering zijn ten opzichte van de 1440 mAh die Apple gebruikt voor de iPhone 5S: namelijk 45,8 procent meer.

Eerder werd gedacht dat een iPhone 6 accu met die capaciteit simpel weg niet in het dunnere design van het nieuwe toestel zou passen. Wellicht heeft Apple het voor elkaar gekregen een kleinere batterij te maken of heeft het bedrijf andere componenten verkleind.

Eerdere geruchten

Tot nu toe gingen we er vanuit dat de iPhone 6 een batterij kreeg van slechts 1810 mAh, zeker nadat daarvan vorige maand foto’s online verschenen. In de praktijk zou zo’n accu waarschijnlijk weinig verbetering betekenen, omdat het scherm van de iPhone 6 groter wordt dan die van de iPhone 5 en 5S, wat meer energie vraagt. Anderzijds wil Apple met iOS 8 wel meer op energieverbruik van apps gaan letten, door bijvoorbeeld batterijvreters automatisch uit te zetten als ze op de achtergrond draaien.

Volgens Sun komt er wel degelijk een 2100 mAh batterij in de uiteindelijke versie van de iPhone 6, maar werd de kleinere accu slechts gebruikt om het apparaat mee te testen.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen