Officieel: iPhone 6 aankondiging is op 9 september

Rutger Otto
28 augustus 2014, 18:30
2 min leestijd
Officieel: iPhone 6 aankondiging is op 9 september

Apple heeft uitnodigingen aan de pers verstuurd voor een speciaal evenement dat op 9 september wordt gehouden. Dat komt overeen met eerdere geruchten dat de iPhone 6 op die datum wordt aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 aankondiging

iphone 6 aankondiging

De uitnodigingen werden verstuurd door Apple met de geheimzinnige mededeling: ‘Wish we could say more’. Er wordt dus met geen woord over de iPhone 6 gerept, maar de datum komt overeen met het doorgaans goed geïnformeerde Re/code, dat eerder al meldde dat Apple de iPhone 6 aankondiging op 9 september zou doen. Het bedrijf uit Cupertino lanceert de nieuwe iPhones al jaren in september, net op tijd voor de feestdagen. Hoewel het Apple event altijd gehouden werd op de campus van het bedrijf óf in de Yerba Buena Center in San Francisco, zal het dit jaar voor het eerst in het Flint Center for the Performing Arts in Cupertino zijn.

Het evenement zal op 9 september om 19 uur Nederlandse tijd plaatsvinden. Daar zal iPhoned uiteraard verslag van doen. Of je ook mee kunt kijken met een livestream is nog niet onduidelijk, dat maakt Apple meestal pas net voor aanvang bekend.

iPhone 6 geruchten

Het meeste nieuws rondom de iPhone 6 is al gelekt. Naar verwachting kondigt Apple twee verschillende iPhone 6-modellen aan: een 4,7-inch versie en een grotere versie van 5,5-inch, die mogelijk de naam iPhone 6L draagt. De nieuwe iPhones van Apple zullen waarschijnlijk een stukje dunner worden dan hun voorgangers en krijgen afgeronde schermranden. Ook zijn er verbeteringen aan de camera. De powerknop verhuist van de bovenkant naar de zijkant en de volumeknoppen zullen langwerpig zijn in plaats van rond. De iPhone 6 draait op iOS 8, het nieuwe besturingssysteem voor Apples mobiele apparaten.

Ook aankondiging iWatch?

De geheimzinnige regel ‘Wish we could say more’ wijst mogelijk ook op de aankondiging van de iWatch. Daar gaat althans dezelfde bron van Re/code vanuit die eerder ook de iPhone 6 aankondiging correct voorspelde. Fans wachten al lange tijd op een wearable van Apple, waar overigens nog bijna niets van bekend is. Wel is duidelijk dat het accessoire flink wat sensoren aan boord krijgt, die integratie met Apples nieuwe fitness- en gezondheidsplatform mogelijk maken.

Om op de hoogte te blijven van alle geruchten en lekken rondom de iPhone 6, kun je onze speciale iPhone 6 pagina checken.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu