‘De iPhone 6 en iPhone 6 Plus kunnen 4K-video’s afspelen’

Rutger Otto
22 november 2014, 11:29
1 min leestijd
‘De iPhone 6 en iPhone 6 Plus kunnen 4K-video’s afspelen’

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn in staat om 4K-video’s af te spelen dankzij de krachtige A8-chip, ontdekte een ontwikkelaar. Dat biedt toekomst voor een ultra hd Apple TV.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 4K

Ontwikkelaar Softorino testte zijn app WALTR, waarmee je mediabestanden kan converteren, toen het ontdekte dat de A8-processor van de nieuwe iPhones 4K-video’s kan afspelen. Jammer alleen dat je momenteel niets kan met dit technische hoogstandje, want de iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben niet de juiste pixeldichtheid aan boord om in 4K te kijken. Zo heeft de iPhone 6 een resolutie van 1334 x 750 pixels en de iPhone 6 Plus een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Alleen met laatstgenoemde kun je in full hd kijken.

Op één van de twee toestellen 4K kijken zou dus onzin zijn, want dan gaan veel details verloren. 4K is een resolutie van 3840 x 2160 pixels, wat Apples smartphones niet aankunnen.

iphone 6 kiezen

Mogelijkheden voor Apple TV

AppleInsider ziet echter mogelijkheden met deze ontdekking, specifiek voor Apple TV. Het is al lange tijd geleden sinds de settopbox van Apple van een update is voorzien en er wordt al tijden naar een nieuwe versie uitgekeken. Wie zal het zeggen dat je straks 4K-content naar je Apple TV streamt met je iPhone?

Het limiet van de Apple TV ligt momenteel op 1080p en gebruikt de ietwat verouderde A5-chip. Aangezien Apple zich nu met de nieuwe 5K-Mac ook op hoge resoluties lijkt te storten, zou een 4K Apple TV helemaal niet zo gek zijn. Ook de streamingsdiensten zijn er klaar voor, kijk naar Netflix dat al 4K-content aanbiedt. Of we binnenkort dan eindelijk een nieuwe Apple TV kunnen verwachten, weet alleen Apple zelf.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu