Nieuwe renders tonen verwacht design van iPhone 5SE

Redactie
25 februari 2016, 15:18
1 min leestijd
Nieuwe renders tonen verwacht design van iPhone 5SE

Er zijn nieuwe ontwerpafbeeldingen opgedoken van de iPhone 5SE. De renders laten zien dat nieuwe smartphone qua design niet veel afwijkt van de iPhone 5S.

Lees verder na de advertentie.

Renders tonen iPhone 5SE ontwerp

De iPhone 5SE is nog niet officieel aangekondigd, maar 9to5Mac meldt uit betrouwbare bronnen dat het toestel medio maart gepresenteerd gaat worden. De smartphone is gericht op consumenten die een voorkeur hebben voor een relatief klein scherm (4 inch), maar wel high-end hardware wensen. Onderstaande renders zijn het resultaat van alle informatie die 9to5Mac uit naar eigen zeggen ‘betrouwbare bronnen’ heeft vergaard.

Het iPhone 5SE ontwerp lijkt zoveel op dat van de iPhone 5S dat een hoesje van de 5S om de 5SE past. Ondanks dat het hoesje niet hoeft vervangen te worden, zijn er qua design wel degelijk veranderingen doorgevoerd. Zo is de powerknop verhuisd van de bovenkant naar de zijkant, dezelfde plaats als waar de knop op de iPhone 6(S) zit. Ook heeft de 5SE lichtgebogen randen en een lichtgebogen glaspaneel, maar niet zo gebogen als bij de iPhone 6 en iPhone 6S.

Op het gebied van hardware krijgt de iPhone 5SE waarschijnlijk dezelfde specs als de 6S. Ook wordt het toestel voorzien van een vernieuwde camera en Touch ID-ondersteuning, wat onder andere gebruikt wordt voor schermvergrendeling en betaaldienst Apple Pay, die nog niet in de Benelux beschikbaar is. Overigens tonen de renders nog niet de vingerafdrukscanner, maar die moet in het uiteindelijke ontwerp wel verwerkt zijn.

De iPhone 5SE komt beschikbaar in twee versies met 16 of 64GB opslag. Het toestel krijgt naar verluidt dezelfde prijs als de 5S (509 euro) en wordt verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver, grijs en roségoud.

→ Lees meer over de iPhone 5SE

Bron: 9to5Mac
Categorie: Devices
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen