De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Kleiner 4-inch toestel van Apple heet iPhone 5se’

Rutger Otto
23 januari 2016, 11:46
2 min leestijd
‘Kleiner 4-inch toestel van Apple heet iPhone 5se’

De geruchten over een 4-inch iPhone blijven maar binnenstromen. Volgens het nieuwste bericht gaat hij ‘iPhone 5se’ heten en verschijnt hij in maart of april.

Lees verder na de advertentie.

Geen iPhone 6C maar iPhone 5se

Apple komt wel degelijk met een kleinere iPhone, volgens anonieme bronnen van 9to5Mac, maar hij gaat geen iPhone 6C heten. Het nieuwe gerucht is dat Apple de iPhone 5S een upgrade geeft. Dat toestel stamt alweer uit 2013, maar was de laatste telefoon met een 4-inch scherm. Daarna stapte het bedrijf over naar grotere modellen, de iPhone 6 met een 4,7-inch display en de iPhone 6 Plus met een 5,5-inch scherm.

Het design van de iPhone 5se zou grotendeels hetzelfde zijn als de iPhone 5S, omdat het een upgrade betreft, maar de schermranden zouden wel ronder gemaakt zijn. Geruchten gaan dat de iPhone 7 mogelijk geen koptelefoonaansluiting meer heeft, maar de bronnen zeggen dat die er bij de iPhone 5se nog wel in zit.

De codenaam van het toestel is ’N69’ maar hij de bronnen melden dat hij als iPhone 5se op de markt komt. Eerder gingen geruchten over de namen iPhone 6C of iPhone 5E.

iphone 6 reserveren

Upgrade van iPhone 5S

De iPhone 5se zou een verbeterde versie van de iPhone 5S zijn. Volgens 9to5Mac heeft hij ietwat gebogen glas, zoals de iPhone 6 en iPhone 6S. Daarnaast is hij voorzien van de A8- en M8-chips die in de iPhone 6 zitten en heeft hij een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1.2 megapixel frontcamera.

Met de camera moet het overigens wel mogelijk zijn om Live Photos te maken. Die functie zit momenteel alleen in de iPhone 6S. De iPhone 5se zou echter geen drukgevoelig scherm hebben zoals het nieuwste model, dus hoe het precies werkt is onduidelijk. Wel komt het toestel in dezelfde kleuren als de iPhone 6S beschikbaar, dus ook in het roségoud. Verder aan boord zijn een NFC-chip voor Apple Pay en dezelfde wifi- en bluetooth-chips als in de iPhone 6S.

De iPhone 5se zou op dit moment geproduceerd worden en een geplande release hebben rond maart of april. Het gaat echter nog steeds om geruchten, dus totdat Apple het toestel bekendmaakt, is nog niets zeker.

Lees meer geruchten over Apples 4-inch toestel

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu