iPhone 5S VS Galaxy S5: de vingerafdrukscanner vergeleken (video)

Wouter Nijsen
4 april 2014, 8:32
2 min leestijd
iPhone 5S VS Galaxy S5: de vingerafdrukscanner vergeleken (video)

De iPhone 5S heeft er over precies een week een geduchte concurrent bij. In iPhone 5S VS Galaxy S5 worden beide toptoestellen met elkaar vergeleken. Vandaag is het ronde één: welke vingerafdrukscanner komt als beste uit de bus? Check de video!

Lees verder na de advertentie.

De vingerafdrukscanner is een belangrijk onderdeel van de iPhone 5S. Door je vingerafdruk te registreren, kan niemand anders je toestel gebruiken behalve jij. Samsung heeft met de scanner kortetermijnplannen: betalingen moeten mogelijk worden met de scanner. Natuurlijk kunnen gebruikers hun toestel met de sensor ook extra beveiligen.

In onderstaande video worden beide vingerafdrukscanners onder de loep genomen en met elkaar vergeleken. Waar de scanner op de iPhone 5S een simpele aanraking voldoende vindt, moet de gebruiker van de Galaxy S5 een kleine veegbeweging maken.

iPhone 5S VS Galaxy S5: de winnaar

Beide scanners zijn verwerkt in de homeknop en fungeren prima als persoonlijke beveiliging voor de smartphone. Maar daar houden de vergelijkingen alweer op. Apple gebruikt voor zijn zogeheten ‘Touch ID’ een sensor van de gerenommeerde softwarespecialist AuthenTec. Kosten: 356 miljoen dollar. Handelsmerk van de scanner is dat een simpele aanraking al voldoende is.

iphone 5s vs galaxy s5

Samsungs scanner lijkt wat minder secuur dan die van Apple. Mensen met kleine vingers lijken het slachtoffer te worden van de niet zo optimale registratie, aldus de videomaker. Hoewel een echte ‘winnaar’ in de video niet werd aangewezen, lijkt de algemene toon in het voordeel van de Touch ID scanner van de iPhone 5s te vallen. Dat is een vrij opvallende conclusie, daar de Galaxy S5 meer mogelijkheden biedt met de vingerafdrukscanner, zoals het betalen via PayPal en andere handige functies.

Het laatste iPhone 5S nieuws

Hieronder vind je het laatste iPhone 5S nieuws. Wil je meer weten over de goedkopere variant? Bekijk dan de iPhone 5C-toestelpagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu