iPhone 5S uitverkocht, op zijn minst tot begin oktober
Wouter Nijsen

In minder dan 24 uur na de release op 20 september hebben enthousiaste iPhone-kopers al alle iPhone 5S-exemplaren van september weten te verslinden. Nu wordt het wachten tot oktober voor alle overige Apple-liefhebbers.

Dit blijkt althans uit de Amerikaanse versie van de Apple Store, waarin sinds dit weekend staat aangegeven dat de zilveren, grijze en gouden iPhone 5S uitverkocht is en pas weer vanaf oktober te verkrijgen is. De iPhone 5C is nog niet wereldwijd uitverkocht.

Op websites als Marktplaats kun je nog wel terecht voor een iPhone 5S, als je tenminste bereid bent om soms bedragen van meer dan 1000 euro neer te leggen voor je nieuwe iPhone. Consumenten die de nachtelijke rijen voor de Apple Stores hebben getrotseerd, krijgen namelijk de mogelijk om twee iPhones per persoon te kopen, waarvan er in veel gevallen eentje voor fikse winst wordt doorverkocht.

Als je genoegen neemt met een iPhone 5C kun je nog wel in verschillende Apple Stores terecht, al zijn beide nieuwe iPhone-versies nog steeds niet verkrijgbaar in Nederland. Op de Amerikaanse Apple Store-site kun je de iPhone 5C echter binnen 24 in huis hebben, als Amerikaan dan.

Op iPhoned schreven we al een hands-on over de iPhone 5s. Ook over de iPhone 5C deelden we onze eerste gedachten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.