iPhone 5S Touch ID slaat tot 50 vingerafdrukken op
Roel van Hout

Of Apple het zo bedoeld heeft is niet duidelijk, maar uit een filmpje blijkt dat het mogelijk is om in totaal 50 vingerafdrukken op te slaan met het iPhone 5S Touch ID.

Apple stelt dat er in totaal 10 vingers gescand kunnen worden met iPhone 5S Touch ID, bij voorkeur van dezelfde eigenaar. Videoblogger Tom Rich ontdekte echter een bug die het toestaat om 5 keer zo veel vingers op te slaan. In onderstaand filmpje is te zien hoe Rich  tijdens het scannen van één vinger meerdere vingers op de scanner legt, zonder dat de iPhone 5S een foutmelding geeft. Volgens Rich kun je maximaal vijf vingers in een keer scannen, bij meer geeft de iPhone een foutmelding.

iPhone 5S Touch ID niet foutloos?

Het is de vraag of de vingerafdrukscanner toch niet goed werkt, of dat Apple de fout er met opzet in heeft laten zitten om het toestel door een heel gezin te laten gebruiken, of een eventuele nieuwe iPad met eenzelfde scanner geschikt te maken voor gebruik in bijvoorbeeld een klas, door meerdere leerlingen. Apple heeft nog niet gereageerd op de ‘bug’.

Wil je ook met het iPhone 5s Touch ID aan de slag? Het begint onderhand wel lang te duren, maar er is nog steeds geen definitieve releasedatum voor Nederland in zicht. De iPhone 5C kopen en de iPhone 5S kopen kan volgens onze verwachting vanaf begin oktober. Hou verder de site in de gaten voor het laatste nieuws, en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om kans te maken op een iPhone 5C!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.