iPhone 5S saffier-fabrikant breidt uit, mogelijk voor iPhone 6

Roel van Hout
22 januari 2014, 14:04
1 min leestijd

GT Advanced Technologies, de Amerikaanse iPhone 5S saffier-fabrikant, breidt flink uit: mogelijk een aanwijzing dat Apple de beschermplaat van de iPhone 6 van het krasbestendige saffier wil laten maken.

Lees verder na de advertentie.

→ Lees alle geruchten over de iPhone 6!

Op dit moment heeft Apple een deal met GT Advanced Technologies voor de saffieren beschermlaag van de iPhone 5S vingerafdrukscanner. De rest van de voorzijde wordt beschermd dankzij Gorilla Glass van de Amerikaanse fabrikant Corning.

Het voordeel van saffier is echter dat het nóg krasbestendiger is dan Gorilla Glass. Nu is het al moeilijk om daar in het dagelijkse gebruik krasjes op te maken, maar met saffier zou je iPhone nog beter vrij kunnen blijven van beschadigingen. Het gerucht dat Apple daarom gebruik wil maken van saffier voor de hele voorkant van de iPhone doet al een tijdje de ronde.

iPhone 5S saffier fabrikant biedt een flink aantal vacatures aan

Bij GT Advanced Technologies zijn er in ieder geval een flink aantal vacatures de deur uit gegaan, wat de geruchten weliswaar niet bevestigt, maar wel versterkt: als er op grote schaal saffier moet worden ontwikkeld is er meer mankracht nodig, maar uiteraard ook meer technisch inzicht: een saffieren beschermplaat voor de iPhone 6 of een eventuele toekomstige iPad is natuurlijk wel even iets anders dan een plaatje ter grootte van de homeknop van de iPhone 5S.

Het zijn interessante ontwikkelingen, die we de komende tijd uiteraard voor je in de gaten gaan houden!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen