‘iPhone 5S rond augustus te koop’
Wouter Nijsen

Apple gaat de nieuwe iPhone 5S deze zomer introduceren waarna de smartphone in augustus te koop is. De iPhone 5S krijgt een snellere processor en betere camera, maar behoudt hetzelfde design als de huidige iPhone 5.

Dat meldt iMore op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple. De verbetering van de processor en camera komt niet als een verrassing: de traditie bij de iPhone S-modellen is dat Apple de smartphone van een kleine, doch fijne update voorziet. Dit zou ook voor de iPhone 5S moeten gelden. Of de nieuwe smartphone tegelijkertijd met de goedkopere iPhone wordt gelanceerd, hebben de bronnen niet gezegd. De releasedatum is in lijn met vorige geruchten over de iPhone 5S.

iPhone 5S en goedkopere iPhone

iPhoned schreef al over een goedkopere plastic iPhone met een 4.5 inch-scherm voor 330 dollar. De goedkopere iPhone zou niet alle mobiele netwerken ondersteunen en eenzelfde design als de eerste generatie Macbook Airs krijgen. Laatstgenoemde betekent dat het plastic van de goedkopere iPhone ietwat glanzend en grijs-achtig is.

De iPhone 5S wordt daarom ook de échte opvolger van de huidige iPhone 5, met eenzelfde design en verbeterde specificaties. Daarnaast wordt ook de iWatch, de smart watch van Apple met een aangepaste versie van iOS, aan het einde van dit jaar verwacht. iMore meldt tevens dat de nieuwe generatie iPads in april wordt gelanceerd. De maanden april, juli, augustus en december worden dus interessante maanden voor Apple en Apple-liefhebbers.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.