Apple Stores gaan iPhone 5S reparatie aanbieden
Roel van Hout

Het ziet er naar uit dat je binnenkort voor iPhone 5C en iPhone 5S reparatie gewoon in de Apple Store terecht zult kunnen.

Dat zeggen anonieme bronnen tegen 9to5Mac. Als dit inderdaad klopt, hoeft Apple dus binnenkort niet meer het gehele toestel te vervangen, en gewoon het scherm vervangen in het geval van een iPhone 5C of iPhone 5S reparatie.

Volgens de bronnen zal Apple zijn Stores gaan uitrusten met speciale apparaten om de touchscreens ter plekke te kunnen vervangen. De kosten voor een dergelijke reparatie zouden 149 dollar zijn, wat neerkomt op 110 euro – al zal de uiteindelijke prijs wel iets hoger liggen. Ook andere onderdelen, zoals volume-knoppen, zullen vervangen kunnen worden. De vingerafdrukscanner waarschijnlijk niet.

In-store iPhone 5C en iPhone 5S reparatie volgt snel op release

iPhone 5S reparatie

Als de reparaties inderdaad binnenkort zullen worden gaan uitgevoerd, is Apple daarmee een stuk sneller dan bij de vorige iPhone, de iPhone 5. Bezitters van een iPhone 5 met een defect scherm moesten tot juni wachten voordat ze met hun kapotte toestel bij de Apple Store terecht konden.

Volgens de bronnen zijn de onderdelen en apparaten om ze te vervangen inmiddels bij de eerste Apple Stores aangekomen. Of dat ook voor die in Amsterdam geldt, is niet duidelijk. Als Apple de dienst officieel aankondigt, lees je dat natuurlijk hier!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.