iPhone 5S marktaandeel bijna 20 procent wereldwijd
Wouter Nijsen

De laatste cijfers van onderzoeksbureau Mixpanel onderstepen maar weer eens dat de iPhone 5S het populairste toestel is van Apple en één van de meest gewilde smartphones ter wereld. Het iPhone 5S marktaandeel nadert om en nabij 20 procent.

Het gaat om cijfers over de afgelopen week. De iPhone 5S scoort in ieder onderzoek uitstekend. In september was het meest recente topmodel nog de wereldwijd bestverkochte smartphone en versloeg het daarmee de directe concurrent de Samsung Galaxy S4.

iPhone 5S marktaandeel indrukwekkend

marktaandeel iphone 5sUit het onderzoek van Mixpanel blijkt verder dat de iPhone 5S de smartphone is die de grootste groei doormaakte. De verkoop groeide sinds eind december gemiddeld met een halve procent per week. Toch blijft de iPhone 5 met zo’n 32 procent het meestgebruikte toestel, gevolgd door de iPhone 4s met een kleine 24 procent. Circa één procent gebruik nog één van de oudere iPhones: de iPhone 3G, 3GS of een eerste generatie iPhone. Die worden vrijwel niet meer verkocht.

iPhone 5S aanbiedingen

[ad-block id=19 style=narrow]

→ Bekijk iPhone 5S kopen of iPhone 5S los kopen voor meer aanbiedingen en prijzen!

Het laatste iPhone 5S nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten over het toestel. Wil je meer weten over de goedkopere variant? Bekijk dan de iPhone 5C-toestelpagina.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.