‘iPhone 5S loopt vertraging op door vingerafdrukscanner’
Wouter Nijsen

De productie van de iPhone 5S loopt vertraging op door de implementatie van de vingerafdrukscanner. Er zouden problemen zijn met de coating van de vingerafdrukscanner.

Dat meldt persbureau Reuters. De productie van de iPhone 5S zou vertraging oplopen omdat de fabrikant geen geschikte coating kan vinden. “Een bron binnen Apple’s toeleveringsketen in Taiwan probeert een coating te vinden die geen problemen veroorzaakt met de scannermodule. Dit zou mogelijk de vertraging bij de productie van de iPhone 5S veroorzaken”, aldus Reuters.

Door de productieproblemen zou de vroege lancering van de iPhone 5S ook vertraging oplopen. De verwachting is dat Apple’s nieuwe smartphone pas in augustus of september wordt geïntroduceerd.

iPhone 5S: wat denken we te weten?

Het gerucht van een vingerafdrukscanner gaat al langer in de rondte. Apple zou zelfs een techneut voor de vingerafdruktechnologie zoeken om zich fulltime bezig te houden met de ontwikkeling van de vingerafdrukscanner. Foxconn is tevens begonnen met het massaal aannemen van nieuwe werknemers. Zo zou de grote iPhone-fabrikant elke week meer dan 10.000 nieuwe werknemers een plek aanbieden om iPhone 5-toestellen te fabriceren en assembleren.

De verwachting is dat de iPhone 5S een verbeterde processor en camera krijgt en dat de batterijduur en het werkgeheugen wordt opgeschroefd. Dit zijn standaard verbeteringen die ook bij de iPhone 3GS en iPhone 4S voorkwamen. Ook iOS 7, de nieuwe versie van Apple’s mobiele besturingssysteem, wordt waarschijnlijk samen met de iPhone 5S geïntroduceerd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.