‘iPhone 5S krijgt Dual LED flitser’
Roel van Hout

Er bestonden al langer geruchten over, maar gelekte foto’s van iPhone 5S onderdelen lijken het nu te bevestigen: de nieuwe iPhone krijgt een dual LED flitser.

Op onderstaande foto, opgemerkt door het Franse Appleblog Nowhereelse,  is duidelijk het bovenste deel van de achterkant van hoogstwaarschijnlijk de iPhone 5S te zien: de iPhone 5S zal immers uiterlijk hetzelfde zijn als de iPhone 5. Op enkele punten na: naast het gat voor de camera is duidelijk een langwerpige sleuf te zien. Op dit moment heeft de iPhone 5 op dezelfde plek een kleiner, ronder gat voor de flitser.

dual led flitser

Dual LED flitser zorgt voor betere foto’s

Dat is goed nieuws voor wie fanatiek fotografeert met zijn of haar iPhone, want de belichting bij foto’s die op donkere locaties worden genomen zal een stuk beter zijn. In plaats van de enorm felle flitser van de iPhone 5 zal het licht meer natuurlijk zijn: de camerasensoren berekenen zelf van welke van de twee flitsers op dat moment het beste gebruik kan worden gemaakt.

Het is misschien niet de revolutionaire verandering waar veel mensen op hopen, maar betekent wel degelijk een flinke stap vooruit voor de iPhone, die berucht is om zijn soms overbelichte foto’s – zo erg, dat andere fabrikanten er soms de draak mee steken in reclamespotjes.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.