‘iPhone 5S krijgt betere camera en processor, komt in derde kwartaal’
Wouter Nijsen

De nieuwe iPhone 5S krijgt een betere camera en processor. De benodigde onderdelen voor de nieuwe smartphone worden vanaf mei voor Apple geleverd, waarna de iPhone 5S in het derde kwartaal in de winkels moet liggen.

Dat melden bronnen binnen de industrie tegen Digitimes. De nieuwe iPhone zal volgens de bronnen geen megagrote upgrade krijgen maar enkel een ietwat verbeterde versie van de iPhone 5 zijn. De geruchten van een goedkope plastic iPhone gaan nog steeds flink in de rondte.

Fabrikant Foxconn begint vanaf april of mei

Apple’s hardwarefabrikant Foxconn, het bedrijf dat veel hardware levert en de iPhone ook in elkaar zet, gaat vanaf april of mei weer echt beginnen aan de nieuwe generatie iPhone. Dat meldt directeur Terry Guo, maar hij wil niet zeggen of het bedrijf aan meerdere iPhone-modellen werkt. Als het leveren van de onderdelen helemaal soepel verloopt, zou de iPhone 5S volgens de bronnen in het derde kwartaal over de toonbank moeten gaan.

De verwachting is dat Apple een snellere en meer energiezuinige processor en een cameramodule met meer megapixels in de nieuwe smartphone stopt. Dit is niet ongebruikelijk voor het S-model: zowel de iPhone 3GS en iPhone 4S waren verbeterde versies van hun voorgangers, maar niet geheel nieuwe smartphone-modellen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.