‘iPhone 5S komt pas in september’
Wouter Nijsen

De iPhone 5S zou niet eerder dan september in de winkelrekken verschijnen, wel mogelijk in verschillende kleuren en met een vingerafdrukscanner. Dat meldt marktanalist Peter Misek van Jefferies & Co in een interview met Bloomberg TV.

De productie zou volgens Misek nog niet gestart zijn daarnaast, en er zijn doorgaans 60 tot 90 dagen productie nodig voordat een telefoon in de verkoop gaat. Als die productie in juni zou starten, ligt de nieuwe iPhone 5S pas op zijn vroegt eind augustus of begin september in de schappen, aldus Misek tegen Bloomberg TV.

Misek denkt zelf dat de productie van de iPhone 5 in juni of begin juli van start gaat. Vorige week gingen er ook al geruchten rond over een productiestart in juni. Zo zou Sharp vanaf volgende maand beginnen met het produceren van schermen voor Apples nieuwste iPhone.

iPhone 5s krijgt verschillende kleuren

De 5S gaat volgens Misek grotendeels lijken op de iPhone 5, maar de kans zou wel groot zijn dat het toestel in meerdere kleuren verschijnt. Een vingerafdrukscanner verwacht Misek ook. Een snellere processor en 12-megapixel-camera moeten er volgens de marktanalist zeker in zitten.

Een groter scherm hoeven Apple-consumenten nog niet te verwachten. Misek meldt dat Apple daar pas op zijn vroegst medio 2014 mee kan komen.

Update: de Taiwanese site TechNews meldt het gerucht dat de vingerafdruk op een Home-knop van saffierkristal zou komen. Saffierkristal wordt ook gebruikt voor de camera van de iPhone, omdat het zeer krasbestendig is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.