‘iPhone 5S komt pas in oktober’
Roel van Hout

Enkele weken geleden waren we nog hoopvol over de aankondiging van de iPhone 5S op de WWDC 2013. Sinds deze week wisten we dat deze nog niet zou worden getoond en pas in september in de winkel zou liggen. Een rapport suggereert echter dat we pas een maand later weer voor de Apple Store kunnen gaan liggen.

iPhone 5S

Glen Yeung, analist van de Amerikaanse bank Citigroup stelt dat Apple de eerste lading van de nog niet getoonde nieuwste iPhone niet eerder dan oktober af heeft. Dat meldt Appadvice. Volgens Yeung is de productie met 2 tot 4 weken vertraagd door problemen met de schermen van de iPhone 5S. Hij sluit een lancering in september niet uit, maar denkt dat het wel moeilijk wordt.

Daarnaast verwacht Yeung in 2014 een iPhone 6 met groter scherm. Apple zou zich door de populariteit van tablet-telefoons van onder meer Samsung gedwongen zien de display van de iPhone drastisch te vergroten. Onlangs bleek nog uit een onderzoek dat veel iPhone-gebruikers klaar zijn voor een iPhone met groter scherm.

Geen iPhone 5S, wel ander moois!

Gelukkig zal er maandag genoeg ander moois worden aangekondigd. iPhoned houd je die dag vanaf 18:45 uur met een handige liveblog en het snelste nieuws helemaal op de hoogte van alles wat er op de keynote van de Worldwide Developers Conference van Apple wordt gemeld.

Maandagavond is iPhoned dus de plek waar je moet zijn om alles live te volgen. We praten je bij in een liveblog over alle aankondigingen en nieuwtjes die tijdens de keynote worden gepresenteerd, en werken ondertussen ook aan uitgebreidere berichten over alle aankondigingen. Je zult dus niks missen. Om 19:00 uur gaat de keynote van start.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.