iPhone 5S is sneller dan de Galaxy S4 en LG G2
Gijs Ettes

De iPhone 5S is sneller dan de beste Android-smartphones die momenteel verkrijgbaar zijn. Dat is gebleken uit een onafhankelijke benchmarktest uitgevoerd door Which? magazine.

iPhone 5S is sneller

iPhone 5S is snellerDe iPhone 5S laat in de snelheidstest respectievelijk de LG G2, Samsung Galaxy S4 en HTC One achter zich.

Die toestellen zijn in aanschafprijs vergelijkbaar, maar scoren in benchmark-app Geekbench een stuk minder dan de smartphone van Apple. Het rijtje geteste telefoons wordt afgesloten door de Samsung Galaxy S4 mini en HTC One mini die op de zesde en zevende plaats eindigden.

Hoewel de iPhone 5S minder processorkernen (2) heeft dan bijvoorbeeld de LG G2 (4) pakt het toestel wel de winst in de multicore-test. Dit resultaat betekent dat bij het swipen door menu’s en het openen van apps de iPhone 5S sneller aanvoelt. Er treedt nauwelijks vertraging op bij het navigeren door het besturingssysteem, waar dat bij Android soms wel het geval is.

Benieuwd hoe snel jouw iPhone is? Je kunt het zelf testen met de app Geekbench 3, die voor 89 cent is te downloaden in de App Store.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.