iPhone 5S en iPhone 5C prijs voor Apple minder dan 150 euro
Roel van Hout

Ieder jaar worden de nieuwe iPhones uit elkaar gehaald om te bepalen wat de kostprijs van beide toestellen is. De iPhone 5S en iPhone 5C prijs ligt voor Apple op respectievelijk 143 en 128 euro.

iphone 5s en 5c prijzenDat blijkt althans uit een rapport van onderzoeksbureau IHS, waar AllThingsD al de hand op wist te leggen. Opvallend is dat de verschillen in productiekosten tussen beide telefoons zo klein zijn. Als IHS het bij het rechte eind heeft, is het verschil slechts 15 euro.

Volgens experts van IHS zijn de iPhone 5C en iPhone 5S in grote lijnen dezelfde telefoons.

iPhone 5S en iPhone 5C prijs voor consumenten veel hoger

Het is nogal een verschil met de iPhone 5S en iPhone 5C prijs voor consumenten: voor een iPhone 5S ben je minstens 599 euro kwijt, terwijl een iPhone 5S je minstens 699 euro kost. Voor wie Apple al langer volgt is dat geen verrassing – het bedrijf hanteert nu eenmaal een flinke marge op haar producten – maar als je het voor het eerst leest, kunnen we ons voorstellen dat je er wel even van schrikt.

De iPhone 5C kopen en de iPhone 5S kopen is in Nederland helaas nog niet mogelijk: waarschijnlijk zullen de telefoons begin oktober hun weg naar Nederland gaan vinden – dat is althans wat in de Amerikaanse Apple Store te lezen staat, als verwachte leverdatum voor de nieuwe lading iPhones.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.